Ga naar hoofdinhoud

Sterk deelnemersveld internationale endurance wedstrijd in Ermelo

Rond het KNHS-centrum in Ermelo wordt zaterdag het NK endurance voor senioren en jeugd verreden. Dit NK is onderdeel van de jaarlijkse internationale endurance wedstrijd. Het NK voor de senioren wordt verreden over de zwaarste internationale klasse, ruiters en paarden strijden daarbij over 160 kilometer. Het NK jeugd wordt dit jaar voor het eerst verreden en gaat over 120 kilometer.

Op het CEI in Ermelo wordt er in drie klassen gestreden over 160, 120 en 90 kilometer. Het NK senioren is onderdeel van de open internationale wedstrijd over 160 kilometer. De wedstrijd is verdeeld over verschillende lussen, waartussen de verplichte veterinaire controles en pauzes plaatsvinden. De ruiters vertrekken ’s ochtends om 5 uur en de verwachte aankomst tijd van de beste combinaties in de koningsklasse is rond 16.00 uur.

Römer voor zesde titel

Twaalf Nederlandse combinaties binden de strijd aan op het NK voor de senioren. Ook titelverdedigster Carmen Römer verschijnt aan de start in een poging haar zesde Nederlandse titel te winnen. Naast diverse bekende namen uit de Nederlandse endurancesport, waaronder de kaderleden Fenne Koppenol en Kirsten van der Woord, staan er in totaal 28 combinaties uit zeven verschillende landen op de startlijst. De deelnemers komen uit België, Duitsland, Engeland, Italië, Zweden en Zwitserland.

NK jeugd

De deelnemers aan de 120 kilometer gaan om 6.30 uur van start, de 90 kilometer begint om 8.00 uur. Onder de Nederlandse deelnemers aan het NK voor de jeugd staan onder meer de kaderleden Jorrit Koopmans, Imke Lamsma, Ijjou Mohamed, Laura Bucher, Anne Marijn Kok en Nanke Kramer op de startlijst.

Op de 120 kilometer komen 38 ruiters aan de start, voor de 90 kilometer hebben zich 22 combinaties aangemeld. Voor de diverse rubrieken hebben een aantal internationale toppers zich ingeschreven.

Observatiewedstrijd

Voor zowel de Nederlandse senioren als de jeugd geldt de wedstrijd in Ermelo als observatiewedstrijd voor de internationale kampioenschappen later dit jaar. De senioren rijden dit jaar hun EK op 17 augustus in Brussel. Voor de jeugd (junioren en Young Riders) staat er op 23 september het WK in het Italiaanse Verona op het programma.

Bron KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook