Ga naar hoofdinhoud

Tanden op elkaar voor Nederlands kampioene Carmen Römer

Podium NK endurance senioren Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Carmen Römer won gisteren haar zesde titel op Nederlands Kampioenschap Endurance in Ermelo. Deelname aan het NK was voor Römer niet vanzelfsprekend, de amazone brak enkele maanden geleden haar voet op vijf plaatsen. Pas in april kon ze haar eigen training weer goed oppakken na enkele operaties. Imke Lamsma won met Sjabeka de titel bij de jeugd.

De kersverse kampioene vertelt: “Het was vandaag wel echt even tanden op elkaar. Ik had liever niet gereden, maar deze wedstrijd was aangewezen als observatie wedstrijd voor het EK en dat wil ik wel echt graag rijden. Het zou zonde zijn omdat nu te laten lopen. Met dit paard zat ik vorig jaar ook in het team waarmee we brons wonnen op het WK. Hij doet het heel goed en is pas 10, een mooie leeftijd om goed te presteren.”

Hand in hand over finish

Römer vervolgt: “Bij de start van de vijfde loop had ik 2 minuten voorsprong op de nummer twee in het NK Jarmila Lakeman. Ik heb toen in die ronde wat versneld en mijn voorsprong uitgebouwd naar 8 minuten. In de zesde en laatste ronde hoefde ik toen geen risico meer te nemen. Die laatste rondes heb ik samen met de Duitse Melanie Arnold gereden. Wij zijn samen opgegroeid in deze sport en op dit niveau gekomen. We hadden al besloten om niet te gaan sprinten om de winst, maar hand in hand over de finish te komen. Dat vonden we mooi en we wilde ook geen enkel risico nemen, het had best flink geregend en het was echt glad op het gras.”

Zesde titel

Met het winnen van deze titel is Carmen voor de zesde maal Nederlands kampioen endurance. Het  zilver ging na de 160 kilometer lange rit naar Jarmila Lakeman met El Kebir Florival. Brons was voor Jeanette Wilhelm met Chatar F.
De strijd om de Nederlandse titel was onderdeel van de internationale CEI3* wedstrijd. Deze wedstrijd werd gewonnen door de Duitse Melanie Arnold met Sevinc. Römer en Lakeman eindigde als tweede en derde in het internationale klassement.

Lamsma eerste kampioene bij jeugd

Voor het eerst werd er dit jaar ook een NK Endurance voor de jeugd (Junioren en Young Riders) verreden. De combinaties reden daarbij de internationale wedstrijd over 120 kilometer. De zeventienjarige Imke Lamsma trok aan het langste eind met de door haar zelf opgeleide Sjabeka.

Podium NK jeugd Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

‘Heerlijk gereden’

Lamsma vertelt enthousiast; “Ik heb echt heerlijk gereden, het ging heel goed en ik ben super trots op Sjappie. Pas op haar zesde hebben we haar gekregen en beleerd en twee jaar geleden reden we onze eerste endurancewedstrijd. Nu is ze elf en doet het echt super goed.”

Achter het goud voor Lamsma was er zilver voor Laura Bucher met Biba en brons voor Ijjou Mohamed met Paradis du Braisos.

Bron KNHS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook