Ga naar hoofdinhoud

Topjockey Adrie de Vries vier keer van start op Super Saturday

Adrie de Vries. Foto: Yolande Tilmans

De races op Super Saturday vandaag in Dubai vormen de generale repetitie voor de over twee weken te houden Dubai World Cup races. Op Super Saturday worden maar liefst twee Groupe I, een Groupe II, een Groupe III, een Listed race en een conditie ren gehouden, waar een totaal van 1.8 miljoen dollars te winnen is. De Nederlandse topjockey Adrie de Vries start in vier van deze zeven races.

Godolphin start met maar liefst 26 paarden op Super Saturday. De grote favoriet van de renstal van HH Sheikh Mohammed bin Rashid al Maktoum voor de Dubai World Cup is Talismanic, die afgelopen dinsdag in de 1900 meter lange Prix Darshaan in Chantilly, Frankrijk, startte. Talismanic versloeg daarbij zijn stalgenoot Cloth of Stars en heeft zijn generale repetitie succesvol doorstaan. Onder de 26 deelnemers zullen toppers als Thunder Snow, Folkswood, Boynton, Memorial Day, Hawkbill Top Score en Ertijaal morgen te bewonderen zijn.

Nederlandse bijdrage

De Nederlandse topjockey Adrie de Vries start in vier van de zeven races. De Vries, die enorm succesvol is in Europa, Qatar en de UAE verruilt het winterseizoen van Europa al jaren met het aangename klimaat van Qatar en de UAE en zal weer op de Europese banen te zien zijn rond half april. De Vries heeft meerdere Groupe I rennen voor Godolphin gewonnen en wordt zeer gerespecteerd voor zijn vakmanschap en het ‘aanvoelen’ van een paard bij de trainers en collega-jockeys.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook