Ga naar hoofdinhoud

Tuigpaardrubrieken met aansprekende winnaars

KWPN Regio Tuigpaard West organiseerde in Houten samen met de familie Van der Maat en Hengstenhouderij Landzicht uit Giessenburg naast nieuwelingenrubrieken ook diverse limietklassen. De rubrieken hadden zeer aansprekende winnaars. Op deze dag werden diverse KWPN-hengsten geshowd, waaronder een mooi optreden van de 22-jarige Manno.

In de eerste rubriek ging de winst naar Gentle B (v. Cizandro) gereden door Henk van Voorst. Gentle B trad voornaam op, is achter sterk en de vijfjarige vos telde elke pas er heel gedecideerd en foutloos uit. Flexibel (v. Artiflex) van rijder Hans Robben begon eerst iets op de voorhand maar de snittige en chique bruine werd steeds beter. Bij herkansing steeg hij dan ook een plaatsje en werd tweede. De derde overrijder was Tom Harrewijn met de keurmerrie Gina Duca (v. Crescendo HBC). Deze vos moest bij herkansing een plaatsje inleveren. De merrie beweegt zeer actief maar is ietsje vlug. Ze maakte een chique front.

In de tweede limietklasse kregen ook drie paarden een herkansing. Berry van der Genugten presenteerde Diesel (v. Unieko). De vos beschikt over veel actie. Diesel zou wat meer voorwaarts mogen zijn, het tempo ligt wat laag. Voorwaarts was Fantast (v. Manno) in handen van Willem van de Gugten zeker. Hij was weliswaar niet zo als de winnaar helemaal foutloos maar zijn grote passen en zijn front maakten heel veel indruk. Hij werd tweede voor Grandioos (v. Atleet) met Antoon Epskamp. Grandioos wil altijd veel maar hij is op z’n best als hij z’n energie goed weet te doseren.

Ook groep drie had een fraaie winnares, de stamboekmerrie Gardenia HBC (v. Victory) in handen van Harry van Middelaar. Vorig jaar won ze de nationale competitie en werd ze kampioen bij de vierjarigen en nu begon ze dus al direct weer met een overwinning. Gardenia showde heel natuurlijk en haar grote passen samen met haar fraaie front maakten indruk. Heel deftig maakte zich Dellorto (v. Reflex M) met Marcel van Bruggen. De sterruin is een vos met een scherp front en een scherpe actie. Derde werd de groot bewegende Ewout BFT (v. Waldemar) met Brian Franken.

Twee paarden kregen er in de laatste groep een herkansing maar de winnaar was niet te kloppen. Dat was voormalig dekhengst Aron HBC (v. Ganges) die onlangs is aangekocht door Hans Robben. Aron straalde macht uit. Met heel veel kijk er op showde de vos zich. Aron ging zuiver vierkant, klom in de voorhand en ging daarbij heel groot van de vloer. Zijn show maakte veel indruk. Drukwerk (v. Vaandrager HBC) gaf in handen van Peter Lijffijt zeker goed partij maar kon niet tegen het grote geweld van Aron op. Drukwerk werd eervol tweede.

Bron KWPN

Eén reactie op “Tuigpaardrubrieken met aansprekende winnaars

  • l.wijkmans

    wij feliciteren hans en wensen hem veel plezier met aron ga met respect met dit soort liefhebbers om ze worden zeldzaam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!