Ga naar hoofdinhoud

Twee endurance-combinaties gestraft voor gebruik EPO

De FEI heeft twee ruiters uit de Arabische Emiraten jaar geschorst voor het gebruik van EPO bij hun paarden in een endurancewedstrijd. De paarden van Abdulla Mubarak Rashed Al Khaili en Mohd Butti Ghemran Al Qubaisi werden na de CEI1* in Doha vorig jaar april positief getest op het humane middel erytropoëtine dat de productie van rode bloedcellen stimuleert.

De trainer van beide paarden, Mohammed Ali Khalifa Al-Attiyah, heeft toegegeven dat hij de paarden EPO heeft toegediend vlak voor de wedstrijd van 22 april vorig jaar. De FEI bepaalde dat de ruiters daarom niet direct schuldig waren en de sancties tegen hen werden teruggebracht van twee naar één jaar.

Trainer twee jaar geschorst

Het FEI Tribunaal heeft de trainer wel een schorsing van twee jaar opgelegd. Tevens heeft hij een boete van 3500 Zwitserse Franks gekregen plus 1500 CHF aan juridische kosten. De ruiters werden met 2000 CHF beboet plus 1000 CHF aan kosten. Ze zijn tevens uit de wedstrijduitslag gehaald.

Bron FEI

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook