Ga naar hoofdinhoud

Verbod endurancewedstrijden Verenigde Arabische Emiraten per direct opgeheven

De hippische sportfederatie van de Verenigde Arabische Emiraten heeft bekend gemaakt dat het tijdelijke verbod op endurancewedstrijden met onmiddellijke ingang is opgeheven. Iets meer dan een week geleden kondigde de federatie aan dat vier (inter)nationale wedstrijden in ede Emiraten werden uitgesteld.

Bij het junioren- en young riders evenement in Al Wathba op 30 januari werd op videobeelden vastgelegd hoe een chaotische stoet aan grooms en teamleden van deelnemers de paarden bestormden. Enkele paarden werden zelfs over de finish geslagen. Vijf ruiters werden vervolgens gediskwalificeerd wegens mishandeling van hun paarden. Daarnaast werden vijf trainers geschorst en ontvingen vijf stallen een boete van $100.000 van de federatie. Deze gebeurtenissen waren voor de federatie reden om de endurancewedstrijden per direct te verbieden.

Zorgen geuit

De FEI heeft met diverse officials van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) gepraat en hun zorgen geuit over de aanhoudende welzijnsproblemen. De FEI heeft erkend dat snelheid een duidelijke rol speelt hierbij. Ze hopen dat zij de officials van de VEA kunnen overtuigen om dezelfde reglementen te hanteren als in Bouthieb, Abu Dhabi. Daar wordt de snelheid bewaakt en wordt het grootste gedeelte van het prijzengeld toegekend aan het paard met de beste conditie.

Verbod opgeheven

Intern onderzoek van de nationale bond van de EVA resulteerde het per direct opheffen van het verbod op de endurancewedstrijden. “De naleving van alle regels en voorschriften is voor ons van het grootste belang voor de integriteit van onze sport. We hebben nauw toezicht op de situatie met de ruiters, paarden en diverse stallen en we ervan overtuigd zijn dat hoe alles nu geregeld is, we veilige wedstrijden kunnen garanderen, aldus een woordvoerder van de VAE. “

Bron: Horsetalk / Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook