Ga naar hoofdinhoud

Vierde plaats voor Marijke Visser op EK Endurance jeugd

Foto: Lonneke Ruesink

Op het EK Endurance voor junioren en youngriders is de negentienjarige Marijke Visser met Eomer op de vierde plaats geëindigd. In het Belgische Mont-Le-Soie was de strijd om de medailles uitermate spannend. Mara Feola uit Italië won het toernooi.

Na 120 kilometer gereden te hebben, ging de eindsprint tussen zes combinaties. Dit zorgde voor minimale verschillen tussen de koplopers bij de finish. Zo eindigde Visser slechts één seconde achter de nummer drie, Nina Lissarague,  en slechts vier seconden achter de winnaar van het kampioenschap. Op de tweede plaats eindigde Cesar Donnais. Joyce van de Berg met Nubie du Florival eindigde op een respectabele vijftiende plaats.

In het teamklassement speelde Nederland geen rol. Frankrijk won, Italië werd tweede en Groot-Brittannië derde.

Bron: Horses/ KNHS/ Endurance-Belgium

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook