Ga naar hoofdinhoud

Vijf endurancewedstrijden in Emiraten opgeschort

De komende vijf endurancewedstrijden op de kalender van de hippische bond van Verenigde Arabische Emiraten zijn uitgesteld, waaronder twee CEI1* wedstrijden. De oorzaak is de voortdurende controverse in de sport in het land.

De redenen voor het uitstel is niet geplaatst op de website van de federatie van de Emiraten, althans niet op de Engelse versie. Het nieuws kwam naar buiten nadat de FEI directeur Endurance, Manuel Bandeira de Mello, in Abu Dhabi is aangekomen om te praten over de hervormingen in de sport in de Emiraten.

De FEI hoopt dat de Emiraten dezelfde regels wil overnemen die gebruikt worden op de faciliteiten van Sheikh Sultan Al Nahyan in Bouthieb in Abu Dhabi. Met de nieuwe regels is de snelheid teruggebracht tot 20 km per uur. Het meeste prijzengeld gaat naar het paard met de beste conditie, beoordeeld op alle scores bij elke veterinaire post. De resultaten van de nieuwe regels zijn verbluffend, van de ruim 1000 paarden die onder de nieuwe regels hebben gelopen, zijn er slechts een handje vol die veterinaire begeleiding nodig hadden.

 

Bandeira de Mello zei in een verklaring vorige maand dat er in de VAE zes dode paarden waren gevallen tijdens wedstrijden die geen gebruik maakten van de nieuwe regels. De FEI is nu in discussie met de VAE om ook de nieuwe protocollen te gebruiken. Eerder leidde problemen rond regelhandhaving en welzijn tot schorsing van de VAE afgelopen maart. Een paar maanden later werd de schorsing opgeheven omdat de VAE beloofde zich aan de FEI regels zou houden waarin de paarden zorgvuldig zouden worden gecontroleerd. Maar op nationaal niveau zijn de snelheden nog steeds te hoog, en vallen er nog steeds slachtoffers.

Bron Horses/Horsetalk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook