Ga naar hoofdinhoud

Vijf endurancewedstrijden in Emiraten opgeschort

De komende vijf endurancewedstrijden op de kalender van de hippische bond van Verenigde Arabische Emiraten zijn uitgesteld, waaronder twee CEI1* wedstrijden. De oorzaak is de voortdurende controverse in de sport in het land.

De redenen voor het uitstel is niet geplaatst op de website van de federatie van de Emiraten, althans niet op de Engelse versie. Het nieuws kwam naar buiten nadat de FEI directeur Endurance, Manuel Bandeira de Mello, in Abu Dhabi is aangekomen om te praten over de hervormingen in de sport in de Emiraten.

De FEI hoopt dat de Emiraten dezelfde regels wil overnemen die gebruikt worden op de faciliteiten van Sheikh Sultan Al Nahyan in Bouthieb in Abu Dhabi. Met de nieuwe regels is de snelheid teruggebracht tot 20 km per uur. Het meeste prijzengeld gaat naar het paard met de beste conditie, beoordeeld op alle scores bij elke veterinaire post. De resultaten van de nieuwe regels zijn verbluffend, van de ruim 1000 paarden die onder de nieuwe regels hebben gelopen, zijn er slechts een handje vol die veterinaire begeleiding nodig hadden.

 

Bandeira de Mello zei in een verklaring vorige maand dat er in de VAE zes dode paarden waren gevallen tijdens wedstrijden die geen gebruik maakten van de nieuwe regels. De FEI is nu in discussie met de VAE om ook de nieuwe protocollen te gebruiken. Eerder leidde problemen rond regelhandhaving en welzijn tot schorsing van de VAE afgelopen maart. Een paar maanden later werd de schorsing opgeheven omdat de VAE beloofde zich aan de FEI regels zou houden waarin de paarden zorgvuldig zouden worden gecontroleerd. Maar op nationaal niveau zijn de snelheden nog steeds te hoog, en vallen er nog steeds slachtoffers.

Bron Horses/Horsetalk

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook