Ga naar hoofdinhoud

Westbourne Hallmark en Wentworth Ebony kampioenen Hackney dekhengsten

Zaterdag 29 augustus werd op De Nieuwe Heuvel in Lunteren de jaarlijkse keuring van het Nederlansch Hackney Stamboek gehouden. Kampioen van de dekhengsten kleine maat in tuig werd Westbourne Hallmark (v. Hurstwood Sunbeam). Kampioen dekhengsten grote maat werd Wentworth Ebony (v. Heldon Mistrel).

De vijf deelnemers in het dekhengsten kampioenschap van de kleine maat in tuig, liepen allen een individuele standshow na de eerste omloop. In de kleine maat werd het kampioenschap binnengehaald door de heel mooi erin klimmende Westbourne Hallmark (v. Hurstwood Sunbeam) in handen van Peter van Nispen zelf. De pony liep van begin tot einde een heel beste wedstrijd. Uitstekende tweede werd oud-kampioen Baron’s Tycho (v. Conviction’s Boy) van Frits Heinhuis en gereden door Jan van Rooij. Deze liet ook zeer veel beweging zien, in het front toonde hij een fractie minder overtuigend. Op de derde plaats eindigde Noddyvyse Magic Moment met Lambertus Huckriede als rijder. Deze liet heel veel beweging zien, was iets wisselender in zijn presentatie en was soms niet helemaal recht gesteld. Daarna volgde Heemhoeve’s Prince Caspian met Ilse Sweens, die goed beweegt, maar even te snel liep. Voor Bjorclenn van de Mast met Marlyce de Weerd was er een eervolle vijfde plaats.

Kampioenschap dekhengsten grote maat

In het kampioenschap dekhengsten grote maat traden vier kanshebbers aan. Ook hier liep de hele groep een standshow na de eerste omloop. Kampioen werd Wentworth Ebony (v. Heldon Mistrel) van gebroeders Van Nispen en gereden door Lambertus Huckriede. Ebony klom er zeer goed in, ging heel hoog van de vloer en zette de hals er mooi bovenop. Ook hier een uitstekende reservekampioen en dat was Shanie Strikeler van en met Jan van der Westen. Zeker het eerste deel van de wedstrijd maakte deze zich ook heel groot, kwam met veel beweging van de vloer en maakte een heel beste algemene indruk. Voor Plain’s Beau met Dirk Beijerinck was na een uitstekend optreden de derde plaats en Tivoli Sunday Boy met Gerard Zwartjens werd vierde. Deze geeft iets toe in houding en heeft de mond soms wat los, maar in beweging is ook hij boven gemiddeld.

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook