Ga naar hoofdinhoud

William Fox-Pitt: ‘Stoppen na Londen’

Foto Lonneke Ruesink
“Ik zie mezelf niet nog heel lang doorgaan als eventer”, verklapt eventingruiter William Fox-Pitt in Bit 196/197. “Londen wordt mijn laatste olympische optreden.”

,,Ik wil graag blijven rijden met de paarden die ik nu heb, maar dat zal via een natuurlijk verloop minder worden. Het gaat nu goed, voor het eerst in mijn leven verdien ik behoorlijk. Hopelijk starten we in Londen. Zo ja, dan is dat mijn laatste olympische optreden. Denk ik”, houdt hij toch nog een kleine slag om de arm. Fox-Pitt is steeds vaker als trainer actief. Hij heeft er plezier in en ziet zichzelf in de toekomst meer deze kant op gaan. In Engeland is de raceindustrie groot. Het heeft ook de belangstelling van William, die al eens een renpaard heeft getraind. “Het was leuk, maar werd me toen echt teveel, naast alle eventers. We hielden geen tijd meer over. Maar ik kan me zo voorstellen dat ik dat in de toekomst weer ga doen.”

Volgens de eventingruiter geeft iedere overwinning een kick. “Tegenwoordig vooral als ik met een jong paard een kleine wedstrijd win, grappig genoeg. Het hoeft trouwens niet eens een overwinning te zijn. Als ik maar het gevoel krijg dat het goed is gegaan. Maar ik ben wel wedstrijdgericht, nog steeds.” Vooruitkijken doet de Brit nooit te ver. Over Londen wil hij het eigenlijk liever niet hebben. Hij somt de kanshebbers op: Piggy French, Phillip Dutton, Sandra Auffahrt, Michael Jung en Mary King. Zichzelf wil hij niet noemen. En de kansen voor de Nederlanders? “Jullie zijn in opkomst. Maar het blijft altijd lastig in een land zonder eventingtraditie.”

Bit-redacteur Tessa van Daalen en Bit-fotograaf Lonneke Ruesink gingen voor Bit 196/197 naar Engeland. Tessa sprak met William Fox-Pitt over het heden, verleden en de toekomst. Lees het volledige interview in Bit 196/197, die nu in de winkel ligt.

Bron: Horses/Bit
Overname zonder bronvermelding is niet toegestaan.

 

Eén reactie op “William Fox-Pitt: ‘Stoppen na Londen’

  • Jorieke van Cappellen

    Een geweldige ruiter. Heb het artikel gelezen. De auteur kreeg een rondleiding in de stal. Waar de paarden waren? Fox-Pitt: ‘In de wei natuurlijk!’ Mooi hoor, heb altijd respect voor zulke paardenmensen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook