Ga naar hoofdinhoud

WK endurance niet meer in Verenigde Arabische Emiraten

De FEI heeft gisteren tijdens hun Sports Forum besloten de locatie van het wereldkampioenschap endurance 2016 te wijzigen. Het WK stond gepland 10 tot en met 17 december in de Verenigde Arabische Emiraten, maar door voortdurende kwesties met de nationale bond, waaronder herhaaldelijk vals spelen, heeft de FEI besloten een andere locatie te zoeken.

“De FEI erkent de inspanningen die zijn gedaan door de endurance federatie van de Arabische Emiraten voor het verbeteren van de sport sinds de schorsing,” volgens het persbericht van de FEI. “Maar ondanks het harde werk en de progressie is het FEI Bureau van mening dat de Federatie van de VAE nog niet in de positie is om het welzijn van de paarden volledig te garanderen tijdens het wereldkampioenschap.”

De leden van het FEI Bureau waren het unaniem over eens dat de schendingen van de regels op geen enkele wijze door de beugel konden. Er zal nog meer met de bond samengewerkt moeten worden voor handhaving van de FEI regels.

De datum van het WK zal worden vervroegd naar september of oktober, dus ook de kwalificatieperiode wordt twee maanden terug gezet. Tot 18 mei hebben landen de mogelijkheid zich aan te bieden als gastland voor het WK. 14 juni wordt bekend gemaakt op welke locatie de medailles zullen worden verdeeld.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Chronofhorse.com

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook