Ga naar hoofdinhoud

Zac Purton op Time Warp verrast deelnemersveld Longines Hong Kong Cup

Time Warp Foto: HKJC

Jockey Zac Purton verraste op Time Warp het hele deelnemersveld in de met HK $ 25 miljoen Longines Hong Kong Cup over 2000m. Alle deelnemers aan deze race hebben zich enorm vergaloppeerd aan het optreden van Purton die vanuit de startboxen gelijk de leiding nam en die niet meer afstond.

Tweevoudig HKIR-winnaar Sir Michael Stoute had op Ascot tijdens zijn laatste twee starts voor deze race Poet’s Word, runner-up in de G1 Irish Champion Stakes (2000m) en G1 Champion Stakes (2000m), ingeschreven. Kanshebbers waren ook G1-winnaars Blond Me en Robin Of Navan uit Groot-Brittannië en Deauville en G3-winnaar War Decree van Aidan O’ Brien uit Ierland.

Franse en Japanse kanshebbers

Corine Barande-Barbe, onder andere beroemd met haar successen van Cirrus Des Aigles, een van Frankrijks meest geliefde renpaarden, liet de in topvorm verkerende Garlingari deelnemen. Japan vestigde haar hoop op Neorealism, Staphanos en Smart Layer.

Vanuit startboxen aan de leiding

Alle deelnemers aan deze race hebben zich enorm vergaloppeerd aan het optreden van jockey Zac Purton die vanuit de startboxen gelijk de leiding nam en die niet meer afstond. De topjockeys lieten Zac Purton op Time Warp (Archipenko x Here to Eternity) gewoon begaan en dachten dat er met de koers van 2000 meter tijd genoeg was om Time Warp in de laatste zeshonderd meter van de race in te halen. Wat hebben zij zich vergist.

Time Warp wint met ruim twee lengtes

De Australische jockey Zac Purton maakte er zijn eigen feestje van en liet Time Warp in zijn ritme en balans racen door hem zodanig te rijden zoals hij dat altijd in de trainingen doet en dat werkte prima. Met nog 150 meter te gaan liet Time Warp het hele veld met enkele lengten achter zich en won gemakkelijk met 2 ¼ lengte voor de drievoudige Groupe 1 winnaar Werther die deze race nog niet op zijn naam heeft staan. Time Warp, die eerder in Groot-Brittannië werd getraind door Sir Mark Prescott en nu in Hong Kong door Tony Cruz kreeg dus een prima ritje van Zac Purton.

Hong Kong trainers

Het werd dus plaats 1 en 2 voor de Hong Kong trainers terwijl Japan met Neorealism en Staphanos derde en vierde werden. Poet’s Word finishte met zijn zesde plaats als beste van de Europese uitdagers.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook