Ga naar hoofdinhoud

People’s Choice Award naar Winx en Best Horse Award voor Best Solution

Horse Racing Excellence Awards

De beste renpaarden, jockeys, trainers en eigenaren ter wereld werden gisteravond geëerd tijdens de HH Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum Horseracing Excellence Awards. De onderscheidingen worden gezien als de kroon op de sportieve prestaties van de betrokkenen. De ceremonie voor genodigden werd gehouden op het eiland van Mohammed bin Rashid Al Maktoum City-District One en sluit mooi aan bij de Dubai World Cup-festiviteiten.

De felbegeerde titels Best Horse, Best Jockey, Best Trainer en Best Owner worden toegekend via een telling van gegevens van Groep races die over de hele wereld in 2018 werden gehouden, waaronder ook de races op Dubai World Cup-avond 2018 tot en met Super Saturday van 9 maart 2019. Deze races zijn opgenomen in de prestatiebeoordeling die werd verstrekt door de US Jockey Club en werden geanalyseerd door een onafhankelijke commissie.

Best Horse Award voor Best Solution

De Best Horse en de Best Owner awards gingen naar Best Solution en renstal Godolphin (de renstal van Sheikh Mohammed). Godolphin kende een record seizoen in 2018 met 30 overwinningen in Group 1 races over de hele wereld. Hoogtepunten waren de zeges in de Melbourne Cup met Cross Counter, de Epsom Derby met Masar en Dubai World Cup met als winnaar Thunder Snow.

Patrick Cosgrave beste jockey

De Beste Jockey Award ging naar de Ier Patrick Cosgrave die erin slaagde om vier Groep I overwinningen veilig te stellen. Cosgrave reed Best Solution naar de zege in de Caulfield Cup en won de Ladbrokes Stakes op Benbatl in 2018. De Ier was kampioen leerlingjockey en twee jaar in de leer bij Aidan O’Brien geweest voordat hij succesvolle carrière in Engeland voortzette.

Saeed bin Suroor van stal Godolphin beste trainer

Best Trainer ging naar de langst zittende trainer van Godolphin, Saeed bin Suroor. De Emirati heeft het record voor de meeste Dubai World Cup-overwinningen (acht), met de winnaar Thunder Snow van vorig jaar en het legendarische Dubai Millennium in 2000 als hoogtepunten. Bin Suroor traint sinds 1995 en heeft twaalf Britse klassieke winnaars op zijn naam staan. Hij is vier keer kampioen trainer in Groot-Brittannië geworden en acht keer in de UAE. Hij won 188 Groep 1-wedstrijden onder zijn meer dan 2000 overwinningen wereldwijd.

Lifetime Achievement Award naar D. Wayne Lukas

De Lifetime Achievement Award ging naar de Amerikaan D. Wayne Lukas, de recordhouder van de meeste Triple Crown overwinningen (14) en Breeders Cup-races (20) en vijf Eclipse-awards. Hij heeft meer dan 4.800 winnaars gezadeld en was de eerste trainer 200 miljoen dollar aan prijzengeld incasseerde.

Publiek kiest voor Winx

Het publiek werd ook in de gelegenheid gesteld om te stemmen voor de People’s Choice Award. Deze Award ging naar Winx, ’s werelds best beoordeeld renpaard. Sinds 2015 staat Winx in de Top 10 van de Longines World’s Best Race Horse lijst.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook