Ga naar hoofdinhoud

Raymond Brooks-Ward Trophy voor Yasmin Ingham

Yasmin Ingham en Banzai du Loir op WK Pratoni del Vivaro 2022. Foto: FEI / Massimo Argenziano.

Op de London International Horse Show heeft wereldkampioene eventing Yasmin Ingham de Raymond Brooks-Ward Trophy in ontvangst mogen nemen. De award wordt jaarlijks uitgereikt aan een ruiter of amazone tot en met 25 jaar, die dat jaar het grootste potentieel voor de toekomst heeft laten zien. Vorig jaar won Lottie Fry de prestigieuze award.

De 25-jarige Yasmin Ingham won met Banzai du Loir (v. Nouma d’Auzay) enigszins verrassend, maar toch overtuigend de wereldtitel eventing in het Italiaanse Pratoni. De gedoodverfde favoriet voor de zege, Michael Jung, kreeg in het afsluitende springen acht strafpunten waardoor Ingham het goud pakte.

Na de uitreiking van de award zei Yasmin Ingham: “Ik voel me zeer vereerd met de toekenning van de Raymond Brooks-Ward Memorial Trophy. Het is een zeer historische trofee en ik ben zo trots dat mijn naam erop staat gegraveerd naast zoveel iconen van de paardensport.”

Eerdere winnaars van de trofee sinds het begin in 1992 zijn, naast Lottie Fry, onder anderen Pippa Funnell, Zara Tindall, Tina Cook, Sophie Christiansen en Laura Bechtolsheimer en Natasha Baker.

Bron British Eventing

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.