Ga naar hoofdinhoud

Record aan prijzengeld tijdens WK vierspannen

Koos de RondeEen absoluut recordbedrag aan prijzengeld wordt beschikbaar gesteld aan de ruim zestig deelnemers van het wereldkampioenschap vierspannen, van 3 tot en met 7 september in Beesd. De prijzenpot bedraagt maar liefst € 140.000, dit is €20.000 meer dan tijdens het WK van 2006 in Aken.

„We organiseren een wereldkampioenschap en daar hoort fatsoenlijk prijzengeld bij”, aldus WK-voorzitter Pieter Wiersinga. „Bovendien hopen we dat organisatoren van volgende wereldkampioenschappen deze lijn voortzetten, zodat de mensport qua prijzengeldniveau dichter bij de andere topsportdisciplines komt.”

Het prijzengeld wordt verdeeld over alle wedstrijdonderdelen. Ook voor de presentatie, het onderdeel dat niet meetelt voor het eindklassement, is geld vrijgemaakt. In de dressuur en de vaardigheid strijden de deelnemers om ruim € 13.000, in de marathon wordt meer dan € 22.000 verdeeld. Voor het individuele eindklassement trok de organisatie € 31.500 uit, terwijl de landenteams kunnen rekenen op € 42.000. De nieuwe wereldkampioen krijgt naast het prijzengeld een bronzen beeld van beeldhouwer Job van Driel ter waarde van € 9.500.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.