Ga naar hoofdinhoud

Select gezelschap in CCI5* Elkton, Maryland

Liz Halliday-Sharp met Deniro Z Foto: Shannon Brinkman /www.arnd.nl

Vorig jaar kwam Maryland als nieuwe 5* wedstrijd op de eventingkalender. Het is naast Kentucky de tweede 5* in de Verenigde Staten en de zevende naast Badminton, Burghley, Luhmühlen, Pau en Adelaide. Dit jaar stonden 26 combinaties op de startlijst van Maryland, maar bij de keuring gisteren vielen twee paarden uit. 24 ruiters gaan vandaag van start in de dressuur.

Voor de eerste veterinaire keuring viel Leslie Law’s Voltaire de Tre (v. Gentleman IV) al uit. De veertienjarige KWPN’er Deniro Z (v. Zapatero VDL), een van de kanshebbers voor een hoge klassering, kwam niet door de keuring. Zijn amazone Liz Halliday schreef op Facebook dat het paard een hoefkneuzing had opgelopen. De Amerikaanse gaat wel van start met Cooley Quicksilver (v. Womanizer), het paard waarmee ze dit jaar de 5* in Luhmühlen won.

Van start gaan onder meer Tim Price, de nummer één van de wereld en Boekelo winnaar, met een 5* debutant Coup de Coeur Dudevin (v. Top Gun Semilly), en de Amerikaanse WK-deelnemers William Coleman, Tamra Smith en Lauren Nicholson. Boyd Martin, de winnaar van vorig jaar met On Cue (v. Cabri d’Elle) is er niet bij.

Klik hier voor de starttijden en uitslagen.

Bron Eventing Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook