Ga naar hoofdinhoud

Egbert Emmink Bokaal voor Luitenant en Niek Alting

Ieder jaar opnieuw is de Egbert Emmink Bokaal een prachtige strijd tussen de beste driejarige tuigpaarden van het land. Via de voorselecties in Terschuur en Norg werden dit jaar vijf driejarigen uitgenodigd voor de finale op de Nationale Tuigpaardendag. Luitenant (Fantijn uit Crenola ster van Vaandrager HBC, fokker J. Ruinemans uit Vlagtwedde) ging er uiteindelijk met de overwinning vandoor.

De strijd was niet zo maar beslist. Er werd flink gestreden, de winst kwam in handen van Niek Alting en de prachtige vos Luitenant, die veel weg heeft van zijn vader Fantijn. “Een paard met heel veel uitstraling en een mooie hals en kap. Hij toont veel looplust en beweegt los door het lichaam,” aldus Johan Hamminga.

Lyrical Dancer en Las Vegas

Op de tweede plaats eindigde de Hertog Jan-zoon Lyrical Dancer OMHG (uit Emma OMHG reg. A PROK van Stjerreljocht Surprise, fokker R. Kouwenhoven uit Oldemarkt) met Leendert Veerman. De aangewezen hengst Las Vegas (Eebert uit Boukje keur pref van Plain’s Liberator, fokker P. de Groot uit Leerdam) volgde Lyrical Dancer OMHG op de voet en mocht als derde opstellen.

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook