Ga naar hoofdinhoud

Tuigpaardhengst Urgent niet te evenaren in grote limiet

Urgent

Veel kwaliteit was er in de grote limiet op De Uithof in Utrecht gisteren op de 22edag van het Aangespannen Paard. De jury besloot dan ook om acht van de veertien paarden uit te nodigen voor de finale, waarvan de KWPN-hengst Urgent (v. Waterman) de koppositie pakte.

Cees Kimenai won met Dalton (v. Vulcano) van Leo Wijkmans de middenlimiet. Deze competitiewinnaar van Zuid vorig jaar is sterker geworden en loopt heel makkelijk, maakt zonder opzet front en toont royale bewegingen.

De kleine limiet, die met 13 deelnemers goed bezet was, werd gewonnen door Dylano (v. Plain’s Liberator) van de combinatie De Groot/Black Horse met Mark de Groot aan het stuur.

In de damesrubriek voor koos de arbiter de winnaar, de eer ging naar Anneke Huckriede met Alfredo (v. Manno) van de combinatie Van der Wiel/Huckriede. Alfredo is een aansprekend paard maar werd af en toe wat lang en maakte ook nogal wat fouten.

Het was Wim Jansen die met de veel front makende vossen De Bree en Warempel (v. Ganges) de ereklasse tweespannen op zijn naam wist te schrijven.

Bron: Horses/ KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook