Ga naar hoofdinhoud

Twee paarden ingeslapen op endurancewedstrijd

Twee paarden moesten afgelopen zaterdag op de Grand Parquet Endurance in Fontainebleau ingeslapen worden. Dat heeft de organisatie van de wedstrijd bekend gemaakt. Het gaat om de paarden Castlebar Contraband van sjeik Abdul Al Qasami en Ariane d'Oudaires van de Fransman Andre Coriou. Laatsgenoemde moest zelf ook in het ziekenhuis opgenomen worden na zijn val van Ariane d'Oudaires. 

Het is onbekend of Ariane d’Oudaires het fatale letsel tegelijkertijd opliep bij de val van zijn ruiter.

Anzac Mehmood, trainer van Al Qasami, plaatste op Facebook een bericht dat het gaat om vreselijk ongeluk en dat Castlebar Contraband, het paard van Al Qasami, waarschijnlijk was gestruikeld over een steen.

Sjeik Abdul Al Qasami reed pas zijn tweede FEI-wedstrijd met Castlebar Contraband, daarvoor verscheen hij op twaalf FEI-wedstrijden onder acht verschillende ruiters. Al Qasami werd eerder twee jaar geschorst door de FEI omdat zijn paard Hotspurr Ouarra positief werd getest op testosteron in 2011.

Omdat de voorvallen op een wedstrijd gebeurden wordt er door de FEI autopsie gedaan. De uitslag daarvan wordt alleen bekend gemaakt aan de eigenaren en de betreffende bonden.

Geen uitgebreide verklaring

De organisatie van de wedstrijd heeft nog geen uitgebreide verklaring gegeven over de twee ingeslapen paarden. Wel is er op de website een korte bevestiging te lezen en was er tijdens de wedstrijd CI (catastophic injury) achter de naam van de betreffende paarden te lezen in de live uitslagen.

Derde dood

Voor de organisatie in Fontainebleau is het al de derde dood van een paard dit jaar. Dit voorjaar moest een geleend Frans paard van een Omaanse ruiter ingeslapen worden.

Bron: Horse&Hound / Paardenkrant-Horses.nl

2 reacties op “Twee paarden ingeslapen op endurancewedstrijd

  • joswouters

    Wordt hoog tijd dat er wat gaat veranderen,als er nu 3 mensen dood bleven gebeurde direct iets.

  • Anke de Vries

    Waarom is de grens van vermoeidheid opzoeken bij een dier eigenlijk sport?
    Is brommer rijden over lange afstand niet een beter alternatief?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook