Ga naar hoofdinhoud

Goud voor Claire de Ridder

Claire de Ridder werd zondag in Ermelo gehuldigd als Nederlands kampioene bij de senioren. De Ridder was niet de enige kampioene, Nynke Veldman en Mirthe van Mensvoort wonnen Pas de Deux-goud bij de junioren en Patrick en Laila van der Craats werden samen kampioen bij de senioren. 

Claire de Ridder is Nederlands Kampioen geworden in de Senioren solo rubriek met een 7.131.

Valse start

”Ik begon met een valse start in de plicht. Er zat veel verschil tussen de punten van de juryleden en daarom stond ik een halve punt achter Carola Sneekes. Zaterdag stond de technische test op het programma. We begonnen niet helemaal soepel, omdat ik met de opsprong tegen Pasca aanbotste. Ik heb me daarna heel erg goed herpakt en een hele goede technische test gevoltigeerd”, aldus De Ridder na afloop van de wedstrijd.  “Vanmorgen stond de kür op het programma en hier dacht ik: wat ben ik blij dat ik hier sta op het Nederlands Kampioenschap, met mijn eigen paard en longeur. Er was een goed gevoel en ik heb niet meer aan de plaatsing en punten gedacht, maar met een fijn gevoel gevoltigeerd en daarmee de overwinning binnen gehaald”.

Zilver en brons

Het zilver was voor Carola Sneekes met een puntentotaal van 7.012. Annebeth Kubbe veroverde in Ermelo het brons.

Lees ook:
Goud voor Team Roy Rogers, Het Nationaal Junioren Team en Lotte Geelhoed

Klik hier voor de uitslagen

Bron: KNHS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook