Ga naar hoofdinhoud

WB vierspannen Stuttgart voor Daniel Schneiders

De Duitse menner Daniel Schneiders heeft vanmiddag het FEI Wereldbeker vierspannen in Stuttgart op zijn naam geschreven. Landgenoot van Schneiders, Georg von Stein én de Australische topfavoriet Boyd Exell hadden het nakijken.

Schneiders had in de eerste omloop een snelle tijd, maar tikte ook  een balletje van de kegels. Daniel zette als eerste starter in de winning round, opnieuw een snelle tijd neer en bleef daarbij foutloos. De nieuwkomer in het Wereldbekercircuit had zijn startplaats te danken aan Christoph Sandmann. Sandmann trok  zich voor de start van het Wereldbekerseizoen terug waardoor Schneiders kon starten.

Georg von Stein reed een foutloze eerste omloop en ook Exell bleef foutloos. In de tweede omloop reed von Stein een seconden langzamer dan Schneiders en kreeg een bal. Daarna zette favoriet Exell alles op alles, wat heb een rappe tijd, maar ook twee gevallen ballen opleverde. Het verschil tussen Schneiders en Von Stein bedroeg overall iets meer dan vier seconden.

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst.

Bron: Horses / Stuttgart German Masters

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook