Ga naar hoofdinhoud

WEG Tryon: Chaotische start en herstart na eerste loop

Update
Marijke Visser, hier met met Laiza de Jalima Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De start van de Wereldruiterspelen endurance in Tryon is vandaag enorm chaotisch verlopen waardoor sommige deelnemers veel te laat vertrokken. Er is besloten om de wedstrijd na de eerste loop te herstarten. 45 minuten nadat de laatste deelnemer de eerste loop heeft uitgereden start de wedstrijd opnieuw voor alle deelnemers over de resterende 120 kilometer.

TeamNL heeft geen last gehad van de chaotische start. Marijke Visser begon voortvarend met een plek in de kopgroep. De andere Nederlandse amazones reden iets achter de kopgroep in het enorme deelnemersveld van ruim honderd combinaties.

Marijke Visser is inmiddels terug uit eerste lus. “Op zich ging het heel goed, maar door al het gedoe weet je niet wat je moet doen, en kun je niet je eigen wedstrijd rijden.”

Chaos door onduidelijkheid

Zojuist is bekend gemaakt dat om 17.15 uur Nederlandse tijd (11.15 uur lokale tijd) de herstart begint. De chaos werd veroorzaakt door onduidelijkheid over de startlijn en een deel van het deelnemersveld heeft niet de volledige afstand van de eerste loop afgelegd.

Opnieuw vet check

Om er zeker van te zijn dat alle deelnemende paarden fit zijn voor de herstart, ondergaan ze opnieuw een veterinaire keuring. Alleen paarden die groen licht krijgen bij deze vet check worden toegelaten tot de herstart. Het wisselen van paarden is niet toegestaan.

Lees hier de volledige verklaring

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KNHS/RuitersinOranje

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook