Ga naar hoofdinhoud

Win Bright wint de QEII Cup op zijn sloffen

Win Bright en jockey Masami Matsuoka. Foto: HKJC

De Queen Elizabeth II Cup heeft zich de afgelopen jaren als Hong Kong's beste kwaliteits race over 2000 meter ontpopt en staat op de negende plaats achter de Prix de l'Arc de Triomphe in de door de Internationale Federatie van Horseracing Authorities (IFHA) lijst van ’s werelds Group 1 rennen. Qua ranking staat deze race over 2000 meter op de grasbaan gelijk aan de alom bekende Kentucky Derby die volgende week zaterdag wordt gelopen en kende dit jaar een heel sterk en divers deelnemersveld.

De 2000m start bij Sha Tin is een lastige. Het is maar een kort stukje naar de eerste bocht en dan is het van belang om al in goede positie te zijn voor de 1400 meter die volgen tot de tweede bocht. Zit je niet in de goede positie dan loop je het risico dat je aan de buitenkant van het veld raakt en tientallen meters meer moet koersen dan jouw concurrentie en het je de overwinning kost.

Startbox 10

Vanuit startbox 10 vertrok Time Warp als een speer om voor de bocht de koppositie te nemen en hield deze tot bij het uitkomen van de laatste bocht. De rest van het 13-koppige veld bleef in diens slipstream koersen en vond het tempo welletjes.

De Japanse 5 jarige hengst Win Bright (Stay Gold x Summer Eternity) kon gemakkelijk blijven galopperen en dat was precies wat trainer Yoshihiro Hatakeyama aan zijn jockey Masami Matsuoka instrueerde: “Ik vertelde hem om het paard in een ritme en ontspannen te houden en om geduldig te zijn. Win Bright heeft tot op heden alleen op stevige en goede baanoppervlakken in Japan gekoerst en vandaag werd de baan tot mijn opluchting als goed gekwalificeerd. Hij springt altijd goed weg uit de startbox en wij hoopten dat hij niet ingesloten zou worden. De jockey (Matsuoka) heeft hem in al zijn races gereden en kent het paard heel goed.”

Energieverlies

Win Bright gedroeg zich in de trainingen en ook vandaag voor de race als een opgewonden standje en men vreesde daardoor energieverlies. Dat was er niet. Jockey Masami Matsuoka zei: “Hij heeft niet veel gedaan in de quarantaine tijd hier in Hong Kong sinds hij Japan verliet, dus nam ik hem in de training in de afgelopen paar dagen in een stabiele galop. Mijn enige zorg was om zijn ritme tijdens de training te behouden en hij bewoog zich keurig” De favorieten Exultant (Hong Kong) en Lys Gracieux (Japan) die in december 2018 in de Hong Kong Vase eerste en tweede werden finishten as tweede en derde op ¾ respectievelijk 1 lengte.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook