Ga naar hoofdinhoud

Oxford VDL 

Oxford VDL (Untouched x Chin Chin x Ahorn)

Onane VDL (Untouched x Chin Chin ) foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201903379
GEBOORTEDATUM 11-5-2019
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
VERW.SCHAP SP 2,4% (GEM-HOOG)
STOKMAAT 1.72 m
KLEUR VOS
WFFS geen drager

Fokker & Eigenaar: VDL Stud, Bears

Verrichtingscijfers

Stap 6,00
Draf 7,00
Houding en balans 7,00
Galop (2x) 7,50
Reflexen (2x) 7,50
Techniek (2x) 7,00
Vermogen 7,50
Rijdbaarheid 8,00
Instelling 8,00
Aanleg als springpaard 7,50
Totaal 75,00
Plaatsing-
Jaarverrichting 2022
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Oxford VDL is een goed ontwikkelde hengst die voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is voldoende van lengte met een zware hoofd-halsverbinding. De hals is horizontaal van vorm, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en steil van ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is voldoende van lengte en goed van bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van lengte, ligging en bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn voldoende van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
Oxford VDL is een zoon van de veel te vroeg gestorven Untouched (v.Untouchable). Untouched was het toptalent van de ruiter Ben Maher, waarmee hij op het allerhoogste niveau presteerde. Dit kan ook niet anders met een moeder en grootmoeder die zelf ook op dat hoogste niveau presteerden: eerste moeder Cantate Touch (v.Capitol I) en vervolgens de legendarische merrie Classic Touch (v.Caletto II), van Ludger Beerbaum, waarmee hij goud won op de Olympische Spelen in 1992. De moeder van Oxford VDL is de merrie Be Helena ze sprong zelf op de stamboekkeuring naar 90 punten en nam deel aan de Nationale Merriekeuring. Vervolgens gaf ze in de fokkerij de KWPN-hengst Freeman VDL (v.Emmerton), die tot op 1.40m-niveau sprong met Jur Vrieling. Met de hengst Zirocco Blue VDL bracht ze ook het 1.60m-springpaard Goldcoast VDL, van Matas Petraitis (LTU). De tweede moeder is de merrie Helena (v.Ahorn), die in 1992 kampioen werd op het EK in Brussel. Helena bracht de springpaarden Anderson VDL (v.Chin Chin) 1.50m, Eastwind VDL (v.Baloubet du Rouet) 1.40m, Pan Am VDL (v.Indoctro) 1.40m en Southwind (v.Baloubet du rouet) 1.60m. Vervolgens zien we in de moederlijn de hengsten Silvano en Hanassi xx. De Silvano-merrie is de welbekende merrie Aziemieka, die we kennen als moeder van de KWPN-hengst Glennridge en de vele kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen die op internationaal niveau presteren.

Onderzoekrapport:
Oxford VDL is een eerlijke hengst met een goede instelling. De hengst heeft ruim voldoende bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim en regelmatig. De draf is ruim voldoende van ruimte en ruim voldoende krachtig met een rollend voorbeen. In beweging heeft de hengst ruim voldoende houding en balans. De galop is ruim voldoende actief met ruim voldoende ruimte, waarbij hij goed changeert. Oxford VDL springt ruim voldoende tot goed met het lichaam naar boven met ruim voldoende reflexen en voldoende lichaamsgebruik. Oxford VDL springt met een wisselende techniek. Oxford VDL toont ruim voldoende tot veel vermogen en overzicht. Als springpaard heeft Oxford VDL ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:

Oxford VDL kan de springkwaliteiten met name de reflexen, rijdbaarheid en instelling, toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Be Helena is een goed ontwikkelde en goed gemodelleerde merrie die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd heeft veel uitstraling.
De nek is goed van lengte.
De hals is goed van lengte, vorm en bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte.
De schouder is goed van ligging en lengte.
De rug is goed van lengte en bespiering.
De lendenen zijn goed ontwikkeld.
De croupe is goed van lengte en ligging.
Het voorbeen is correct gesteld.
Het achterbeen is licht sabelbenig.
De voorbenen zijn normaal gekoot, de achterbenen zijn een fractie week gekoot.
De hoeven zijn breed en goed gevormd.
Het fundament is goede van kwaliteit.
De stap is actief en goed van ruimte.
De draf is krachtig met een goede ruimte en beentechniek.
De galop heeft een goede afdruk en veel ruimte.

Be Helena heeft in 2012 tijdens de IBOP de volgende punten behaald:
Stap 7,5, Draf 8, Houding & Balans 8, Galop 8, Reflexen 8,5, Techniek 7,5, Vermogen 9, Instelling 8 Rijdbaarheid 7, Aanleg Springpaard 8. Totaal: 80 punten.

Stokmaat: 1.72m / kleur: vos.

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (mei 2022). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.

Onane VDL (Untouched x Chin Chin ) foto: Melanie Brevink-van Dijk