Ga naar hoofdinhoud

Patheon L.E.

Patheon (Hermès x San Remo x Formateur)

Cat.nr. 35 – Pantheon L.E. (Hermès x San Remo). Foto: Horses.nl/Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER 528003202007324
GEBOORTEDATUM 5-3-2020
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
VERW.SCHAP DP 1,3% (LAAG)
STOKMAAT 1.70 m
KLEUR BRUIN
WFFS in onderzoek

Verrichtingscijfers


Stap (2x) 9,00
Draf (2x) 8,00
Galop (2x) 8,50
Souplesse 8,50
Houding en balans 8,00
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid 8,50
Aanleg als Dressuurpaard 8,50
Totaal 84,50
Plaatsing-
Jaarverrichting 2023
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Patheon is een goed ontwikkelde, evenredig gebouwde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is voldoende sprekend. De nek is ruim voldoende van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is ruim voldoende van vorm, lengte en bespiering. De schouder is correct van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is goed van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is ruim voldoende van ligging, lengte en goed van bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien een fractie toontredend gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten voor en achter zijn goed en correct gesteld. Het fundament is passend ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
Patheon is de eerste bij het KWPN goedgekeurde zoon van Hermès, de bij het KWPN goedgekeurde internationale Grand Prix-hengst die zeer succesvol wordt uitgebracht door Dinja van Liere. Hermès maakte onder andere furore op het WK Herning 2022 waar hij tweemaal een bronzen medaille binnensleepte, won de Grand Prix op het NK dressuur en wist meerdere wereldbekerwedstrijden op naam te schrijven. Moeder Watradin (ster, PROK) verenigt het bloed van San Remo en Formateur. Grootmoeder Atradin (ster, preferent, prestatie van Formateur) bracht een groot aantal nakomelingen in de topsport. Zo dient zij als moeder van maar liefst drie internationale Grand Prix-paarden; Hariette (v.Cassis XX), Ommen (v.Balzflug), Rifradin (v.Gribaldi), alsmede een ZZ-Licht-paard van Balzflug. Tevens is Atradin grootmoeder en overgrootmoeder van een groot aantal internationale sportpaarden van het hoogste niveau. De moederlijn vervolgt zich met de Cadmus-dochter Unette (keur, preferent, prestatie). Unette dient als moeder van vele sportpaarden en de KWPN-hengst Mondriaan. Bovendien is Unette grootmoeder van de KWPN-hengsten Estoril en Invershin. 

Onderzoekrapport:
Patheon is een imponerende, sympathieke hengst met zeer veel werklust en veel go. De hengst laat zich goed bewerken. De stap is zuiver in de viertakt, actief en zeer goed van ruimte. In draf beweegt de hengst met veel afdruk en zweefmoment. De draf heeft een goede takt, ruimte, en een achterbeen dat goed te bewerken is. De galop is krachtig, heeft zeer veel zweefmoment en veel balans. Patheon beweegt met veel tot zeer veel souplesse en een goede balans. De hengst toont over veel schakelvermogen te beschikken. Als dressuurpaard heeft Patheon veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: matig.

Fok/aanparingsadvies:
Patheon kan de stap en de souplesse verbeteren en zweefmoment en schakelvermogen toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Watradin is een voldoende ontwikkelde merrie die goed in het rechthoeksmodel staat.
De nek is ruim voldoende van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding.
De hals is ruim voldoende lengte voldoende van vorm en voldoende bespierd.
De schoft goed ontwikkeld en loopt goed door in de rug.
De schouder is ruim voldoende van lengte en een fractie steil van ligging.
De rug is een fractie arm bespierd en de lendenen zijn strak aangesloten.
De croupe is iets recht van ligging en ruim voldoende van lengte.
Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien correct.     
Het achterbeen is recht gesteld.   
De koten voor zijn een fractie week gesteld, de koten achter zijn week gesteld.
De hoeven zijn breed ontwikkeld met wat lage verzenen.
Het fundament is passend ontwikkeld en wat voos van kwaliteit.

De merrie was ten tijde van de inspectie op leeftijd en had net geveulend, hierdoor is zij niet in beweging bekeken.

Stokmaat: 1.65m / Kleur: vos

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (april 2023). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.