1,45 meter-rubriek Bonheiden afgelast; Van Erp, Kersten en Ten Berg succesvol

Jarno van Erp met Bon Giorno Go Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Wegens de slechte weersomstandigheden heeft de organisatie van CSI Bonheiden besloten om de laatste rubriek afgelasten. De rubriek zou om half acht vanavond van start zijn gegaan. Eerder vandaag boekten Nederlandse ruiters al goede prestaties in de jonge paardenrubrieken. Vanmiddag was Young Rider Jarno van Erp net een fractie te langzaam voor een overwinning in het 1,35 meter, maar werd knap tweede. De zeventienjarige Lars Kersten bezette samen met Maaike ten Berg-Bijlsma een derde plaats in het 1,30 meter. 

Voor de drie-sterren-rubriek over 1,35 meter zadelde Van Erp de Tygo-zoon Bon Giorno Go. Van Erp deed een knappe poging om de zege mee naar Nederland te nemen en finishte in 27,20 seconden. Helaas was dit net een fractie te langzaam. De overwinning bleef in België bij Jelle Hoorens met Merano Z (v. Montender). Hoorens zette de winnende tijd neer van 26.92 seconden.

Spannende strijd

Van Erp moest zijn tweede plaats delen met Nicole Pavitt. Zij finishte met Gemmarco 16 (v. Unbelievable Darco) in exact dezelfde tijd als Van Erp. Sabrina van Rijswijk had slechts 0,08 seconden meer nodig dan Van Erp en Pavitt. Zij mocht de vierde prijs in deze rubriek in ontvangst nemen met Joris vd Bisschop (v. Erco van t Roosakker).

Ex aequo

Ook Lars Kersten moest vandaag zijn prijs ‘delen’. Hij finishte met Dora de Ness (v. Nabab de Reve) in dezelfde tijd als landgenote Maaike ten Berg-Bijlsma. Ten Berg zadelde voor deze 1,30 meter rubriek op één-ster-niveau de Zirocco Blue-nazaat Fresco Blue. De rubriek kwam op naam van de Britse Chloe Winchester met de KWPN-er Dolanda (v. Canturano I). Deze merrie werd gefokt door T. de Boer Hanja uit Houtigehage.

Klik hier voor de uitslag van het 1,35 meter.

Klik hier voor de uitslag van het 1,30 meter.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.