Ga naar hoofdinhoud

81,45% voor kür Dujardin, Zanardi 2, Expression 3

Charlotte Dujardin met Mount St. John Freestyle Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Grand Prix kür op muziek op CDI Zeeland Outdoor is wederom gewonnen door Charlotte Dujardin. Gisteren maakte zij, niet geheel foutloos, haar internationale debuut met Mount St. John Freestyle (v. Fidermark). Vandaag reden zij naar 81,450% in de kür op muziek. Plek 2 is voor Hans Peter Minderhoud die Zanardi (v. Rubels) naar 75,510% reed en plek 3 is voor Diederik van Silfhout die de Vivaldi-zoon Expression naar 75,185% reed.

Charlotte Dujardin kwam aan de start met de oude kür van Valegro. Samen met Mount St. John Freestyle liet ze een evenwichtige proef zien. Van de foutjes die gisteren te zien waren, was vandaag geen spoor meer te bekennen. Op een enkele fout in de eners na, die Dujardin weer opnieuw heeft laten zien in de reserve lijn, was de proef geheel foutloos. De passage was het hoogtepunt, en deze werd dan ook beoordeeld met een 9. De kür leverde Dujardin 81,450% op en pakte hiermee overduidelijk de leiding in het klassement.

Vrolijk en fris

Hans Peter Minderhoud reed met de schimmelhengst Zanardi naar 75,510%. De hengst maakte een vrolijke en frisse indruk. In de ring liet hij af en toe wat spanning zien en dit uitte zich voornamelijk in de series. De pirouettes waren hoge cijfers waard.

Opwaarts beeld

Diederik van Silfhout had Expression er goed aan staan. Dit zorgde voor een mooi opwaarts beeld. Ze lieten een nette draftour zien maar in de piaffe en passage oogde Expression minder stabiel dan gisteren. Samen reden zij naar 75,185% en konden wederom de derde prijs mee naar huis nemen.

Diederik van Silfhout met Expression Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Veel talent

Marlies van Baalen reed haar Ben Johnson (v. Johnson) naar een vierde plaats met 72,010%. Ben Johnson was vandaag erg heet, maar liet erg veel talent zien. Zijn sterke punten liggen voornamelijk in de piaffe en pirouettes. Dit was ook duidelijk zichtbaar in de kür.

Net in de prijzen

Danielle Heijkoop reed haar Badari (v. Gribaldi) naar 71,200% en een zesde plaats. Hierdoor viel zij nog net binnen de prijzen. De combinatie begon sterk en oogde mooi voorwaarts in de draf en passage. In de series slopen wat fouten en de piaffe kan nog meer uitdrukking tonen.

Bekijk de volledige uitslag hier

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.