4 paarden uit PS-veiling naar Nederland, Van Uytert koopt Totilas-zoon voor 65.000 euro

Tamino (v. Totilas) - Foto: PS Online

Online verkopen kan zeker lucratief zijn. Dat bewijst Paul Schockemöhle eens te meer. Op zijn PS Online Veiling werden 18 tweejarige hengsten voor gemiddeld 28.639 euro verkocht (omzet: 515.500 euro). Vier tweejarige hengsten komen naar Nederland. De duurste van die vier, Tamino (Totilas x De Niro x Sir Donnerhall I), werd aangeschaft door Joop van Uytert. De hengst zal worden voorgesteld op de Mecklenburger keuring en komt daarna hoogstwaarschijnlijk naar de KWPN keuring.

Met die 65.000 euro was Tamino niet de topper van de veiling. Die eer was weggelegd voor een springhengst. Cornet’s Toulon (Cornet Obolensky x Toulon x Grannus) werd voor 71.500 euro naar de Verenigde Staten verkocht.

Vier naar Nederland

Naast Tamino zijn ook Fabrice (For Romance I x Don Schufro x Sandro Hit) voor 42.500 euro, Cornet’s Cento (Cornet Obolensky x Cento x Latus) voor 32.000 euro en Christian’s Cash (Christian x Cash and Carry x Acobat II) voor 22.000 euro verkocht naar Nederland.

Bekijk hier de gehele collectie (met prijzen)

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.