78,275% voor kür-debuut Anne Beth en Isabell Werth Update

Anne Beth, hier nog onder Diederik van SilfhoutFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Oscar-dochter Anne Beth, geboren in de stallen van Gerrit Willem van Norel, maakte gisteren onder Isabell Werth haar Grand Prix kür-debuut op het Turnier der Sieger in Münster. De merrie van voetbalvrouw Lisa Müller scoorde 78,895% en bleef daarmee de vier andere deelnemers (waarvan drie 75+ scoorden) in de nationale rubriek voor.  

Als jonge paard baarde Anne Beth al opzien door haar geweldige bewegingen. Ze was de beste merrie tijdens de Pavo Cup-finale in 2009 (onder Emmelie Scholtens) en ook het paard dat in 2010 met een 9.3 op het WK in Verden de hoogste punten voor draf behaalde (onder Vai Bruntink).

Lisa Müller

In 2013 kwam de nu twaalfjarige merrie in handen van Diederik van Silfhout en samen wonnen ze meerdere Lichte Tour-wedstrijden in binnen- en buitenland. Lisa Müller, de vrouw van Bayern München spits Thomas Müller, kocht Anne Beth in 2014 en bracht de merrie het afgelopen jaar één maal internationaal uit op het CDI van Fritzens-Schindlhof.

Isabell Werth

Aan het begin van dit jaar nam Werth de teugels over van Anne Beth om haar wat ervaring te laten opdoen op het hoogste niveau. Het is de bedoeling dat Müller daarna zelf de teugels weer overneemt.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.