Eerste starter Great Lady TC wint halve finale Pavo Cup met 85,4 punten Liveblog

Great Lady TC met Jeanine Nieuwenhuis Foto: Jessica Pijlman / www.madebyjessy.com

In de halve finale van de Pavo Cup voor zesjarigen scoorde tweevoudig WK-finaliste Great Lady TC (v. Bretton Woods) na vorige week al drie keer gelopen te hebben op de Wereldkampioenschappen (kwalificatie, kleine finale, finale) nu 85,4 punten onder Jeanine Nieuwenhuis van juryleden Adriaan Hamoen en Karin Retera. De drie KWPN goedgekeurde hengst die in actie kwamen, Ghandi (v. Bojengel) met Kirsten Brouwer, George Clooney (v. De Niro) met Charlotte Fry en Galaxie (v. Jazz) met Diederik van Silfhout scoren 82,4 punten,  81,8 punten en 78,2 punten. 

Soortgelijke scores haalde de merrie van Tim Coomans op de Wereldkampioenschappen: een 8,16 in de kwalificatie, een 8,6 in de kleine finale en een 8 in de finale. In de halve finale van de Pavo Cup werd de merrie, die op de WK niet altijd even makkelijk in de aanleuning was, voorgesteld met stang en trens.

Voor Gaudi-Vita (v. Apache), met Joyce Heuitink ook WK-deelnemer (kwalificatie: 8,08/kleine finale: 8,08), zijn er in Ermelo 84,6 punten en dus een tweede plaats.

Gaudi Vita met Joyce Heuitink Foto: Jessica Pijlman / www.madebyjessy.com

Grand Charmeur en Crosby

Net iets minder, 83,8 punten, zijn er voor Grand Charmeur (v. Apache) onder Jonna Schelstraete. Het paard waarover Schelstraete eerder in De Paardenkrant zei dat hij misschien nog wel beter is dan Juliette Ramels Buriel KH. 83,4 punten krijgt de NRPS goedgekeurde en KWPN aangewezen Crosby (v. Chippendale) met Charlotte Fry. 83 punten krijgt Golden Dancer de la Fazenda (v. Bretton Woods) met Thalia Rockx.

Ghandi op valreep naar finale

De 82,4 punten van Ghandi zijn net genoeg voor de finale. George Clooney haalt het niet met 81,8 punten en een zevende plaats.

NMK-kampioene Gamante D

De Duits geregistreerde, maar ook bij het KWPN als elitemerrie opgenomen (en daarom startgerechtigd) Jolene (v. Jazz) scoort onder Nars Gottmer 80,8 punten (voorselectie: 86) en WK-deelnemer Genua TC (v. Charmeur) krijgt precies datzelfde aantal punten. Net is meer is er voor NMK-kampioene Gamante D (v. Contango) met Jennifer Sekreve: 81 punten (voorselectie: 86).

12 paarden boven de 80

Twaalf paarden krijgen van Adriaan Hamoen en Karin Retera meer dan 80 punten, de beste zes mogen naar de finale.

Uitslag halve finale Pavo Cup zesjarigen:

 1. Great Lady TC (v. Bretton Woods): 85,4
 2. Gaudi Vita (v. Apache): 84,6
 3. Grand Charmeur (v. Apache): 83,8
 4. Crosby (v. Chippendale): 83,4
 5. Golden Dancer de la Fazenda (v. Bretton Woods): 83
 6. * Ghandi (v. Bojengel): 82,4
 7. * George Clooney (v. De Niro): 81,6
 8. Galina (v. Bordeaux): 81
 9. Gamante D (v. Contango): 81
 10. Jolene (v. Jazz): 80,8
 11. Genua TC (v. Charmeur): 80,8

*KWPN goedgekeurde hengst

 

Klik hier voor de uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.