Adelinde Cornelissen en Aqiedo met record score naar zege

Adelinde Cornelissen met Aqiedo. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl

Alles lukte in de Special van Adelinde Cornelissen en Aqiedo. De KWPN-hengst danste zojuist in een recordscore naar de overwinning in Saumur. Met 76.235% was Cornelissen iedereen de baas en bleef de nummer twee Sergio Martin Palos uit Spanje bijna drie procent voor. Adelinde twitterde: “Alweer een record voor Aqiedo!”, nadat ze ook al een persoonlijk record in de Grand Prix had gereden met de hengst.

Het eerste gedeelte van Adelinde Cornelissens proef met Aqiedo verliep al voorspoedig. Na de stap stond het paar al ruim aan de leiding en de score was hier al boven de 74%. In de sterke piaf-passage tour ging het percentage verder omhoog en kwam boven de 75%.

Overtuigend galopgedeelte

De galopreprise verliep overtuigend met prachtige wisselseries en mooie pirouettes. Het percentage bleef gestaag stijgen en Cornelissen en de Undigo-zoon eindigden met in een persoonlijk record score van 76.235%.

Tweede plaats naar Spanje

Sergio Martin Palos kwam met 73.51% op de tweede plaats. De Spanjaard zat in het zadel van de elfjarige Lusitano-merrie Batuta. Derde werd de Fransman Philippe Limousin met Rock’n Roll Star, een zoon van Joeris die de man van het Cadre Noir ook al reed. Limousin reed 69.706% bij elkaar.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.