PR en winst voor Adelinde en Zephyr in kür: 76,03%

Adelinde Cornelissen met Zephyr. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Adelinde Cornelissen stuurde de door haar ouders gefokte Zephyr naar de winst en een persoonlijk record in de kür in Compiègne. Met 76,035%  laat ze Denise Nekeman ruimschoots onder zich met 73,26%. Ook gisteren behaalde Adelinde al een mooie tweede plaats in de Grand Prix en eindigde net achter Hans-Peter Minderhoud.

De foutloze proef van Adelinde Cornelissen en de 14-jarige Zephyr werd beloond met een mooie score van 76,03%, de hoogste score tot nu toe voor Zephyr, die gisteren in de Grand Prix ook al naar een PR liep. Er ontstond kleine storing in de piaffe maar vooral de appuyementen, de vliegende wissels en de muziekkeuze maakten het eindresultaat ruimschoots goed.

Denise ook ijzersterk

Denise Nekeman en de Johnson-zoon Boston Sth lieten ook een ijzersterke proef zien, waarin het duo een score behaalde van 73,26%. Zijn halfbroer Ben Johnson kwam met Marlies van Baalen op een vijfde plaats. Van Baalen en Ben Johnsen behaalde een score van 71,50%. Ze lieten een steekje vallen in de vliegende wissels en de uitgestrekte stap maar desondaks zette de twee een goede proef neer.

Kleine storing in de vliegende wissels

Tommie Visser stuurde VarioHippiQue’s Vingino naar 71.065% en pakt hiermee een zevende plaats. Het duo maakte een foutje in de vliegende wissels maar herpakte zich weer met een uitstekende piaffe en de pirouettes.

Bron : Paardenkrant – Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.