Adelinde meldt Aqiedo af voor NK en laat EK varen Exclusief

Adelinde Cornelissen met Aqiedo. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl

Adelinde Cornelissen heeft Aqiedo (v. Undigo) afgemeld voor het NK Dressuur, dat komend weekend in Ermelo wordt verreden en geldt als laatste observatiewedstrijd voor het EK volgende maand in Gothenburg. De amazone vertelt dat ze haar A-kaderpaard nog niet klaar vindt voor het EK. Bondscoach Rien van der Schaft betreurt de beslissing van Cornelissen. 

“Het NK is een observatie voor het Europees kampioenschap en als je geselecteerd wordt, vind ik dat je verplicht bent om daar te rijden. Ik denk dat we op dit moment nog niet genoeg klaar zijn om ons optimaal te kunnen laten zien op het EK en wil Aqiedo graag wat meer tijd geven om zich verder te ontwikkelen”, vertelt Adelinde Cornelissen over haar beslissing om Aqiedo af te melden.

Gedeeld op zesde plek

Rien van der Schaft vind het jammer dat de A-kadercombinatie niet start op het NK. “Ik vind het een veelbelovende combinatie met talent voor het zware werk. Hoe het er nu voor staat zitten ze niet  bij de beste vijf, maar staan ze samen met een aantal anderen op de zesde plek.

Reserves inzetten

“Richting een internationaal kampioenschap kan er nog van alles gebeuren waardoor je reserves moet inzetten, dat is in het verleden wel gebleken. Maar gezien de beslissing van Adelinde is het EK nu van de baan”, besluit Van der Schaft.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.