Adelinde Cornelissen in Amsterdam aan de start

Adelinde Cornelissen heeft toegezegd om met Jerich Parzival (v. Jazz) in actie te komen tijdens Jumping Amsterdam. Niet vanwege de kwalificatie voor de finale van de  Reem Acra FEI Wereldbeker, want die heeft ze al op zak. 

Ook de Duitse amazone Isabell Werth komt naar Amsterdam. Dit keer met Don Johnson FRH (v. Don Frederico), waarmee ze afgelopen week in Londen nog tweede werd achter wereldrecordhouders Charlotte Dujardin en Valegro. “Als ik nog kans wil maken op een finaleplaats, moet ik ook de volgende wereldbekerwedstrijd rijden om voldoende punten te verzamelen,” aldus Werth in de persconferentie van de Olympia Horse Show.

Of Olympisch kampioen Charlotte Dujardin aan start komt is volledig afhankelijk van de mogelijk verkoop van haar toppaard Valegro (v Negro). De Britse amazone laat weten: “Als Valegro verkocht wordt, hoop ik dat ik hem voor een deel in eigendom kan houden en kan blijven rijden.”

In de tussenstand van de West-Europese League van de Reem Acra FEI World Cup™ Dressage blijft de Italiaanse Valentina Truppa aan de leiding gaan met 52 punten, op een punt achterstand gevolgd door de Duitse Kristina Sprehe. Beste Nederlander is Edward Gal, die vijfde staat. Marlies van Baalen neemt de twaalfde plek in en Imke Schellekens staat veertiende. Na Amsterdam staan nog de kwalificatiewedstrijden in het Duitse Neumünster en Indoor Brabant in ‘s-Hertogenbosch op het programma, voorafgaand aan de wereldbekerfinale in Gotenburg.

Bron: Horses/ Jumping Amsterdam

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.