Adelinde: ‘Op de derde dag zat ik al op Jaqiedo’ Exclusief

26 Jaqiedo v Aqiedo x Oziena ster pref v Jazz Foto: Melanie Brevink-van Dijk

De hengst Jaqiedo van fokker Carla van Manen en mede-eigenaren Adelinde Cornelissen en Aris van Manen kreeg van het KWPN een 5 voor rijdbaarheid en instelling en kon geen genade vinden. In Oldenburg werd de zwarte zoon van de Grand Prix-hengst Aqiedo dinsdag met open armen ontvangen. “Ik zit zelf al vanaf dag 3 op Jaqiedo”, zegt Adelinde Cornelissen. “Dat doe ik echt niet op een paard met een slecht karakter.”

Volgens Adelinde Cornelissen is Jaqiedo een goudeerlijk paard. “Hij heeft in die hoofdring in Vechta, waar best veel te kijken valt, geen pas verkeerd gezet. Hij was topbraaf. Maar Jaqiedo is inderdaad sensibel. Maar dat heeft niks met een slecht karakter te maken. Wél met aanleg voor de sport. Zo’n sensibel karakter kan twee kanten op. Hij heeft het straks nodig voor de Grand Prix.”

Merrie drachtig

“We hadden Fleau de Baian en Henkie ook in Oldenburg gekeurd, vandaar”, vervolgt Adeline. “Ik denk dat Jaqiedo een heel goed paard is, niet alleen voor de sport, maar ook voor de fokkerij. Met zo’n goede stap en galop kan hij zeker ook voor Nederlandse merries wat betekenen. Ik heb m’n eigen merrie ervan drachtig, ik ben er echt weg van.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Adelinde: ‘Op de derde dag zat ik al op Jaqiedo’
  1. 1

    Nou fokkers en eigenaren (ruiter) als dat niet aanmoedigt om het KWPN eens een poepie te laten ruiken, dan weet ik het niet meer…..