Adeline Hecart geeft visitekaartje af in Abu Dhabi

Adeline Hecart schreef zojuist in Abu Dhabi met Pasha du Gue de overwinning in de Longines Grand Prix op haar naam. De Franse was in de barrage van de rubriek over 1,45m-1,60m zowat twee seconden sneller dan Khaled Abdulrahman Almobty, die tweede werd. Het was niet haar eerste zege van de dag, want in de rubriek over 1,45m eiste ze de overwinning op met Question d’Orval.

In de eerste 1,45m-rubriek vandaag plaatsten zich slechts drie combinaties voor de barrage. Hecart was met de zoon van Rosire de enige, die ook foutloos bleef in die barrage en legde beslag op de zege in deze rubriek. Luis Jesus Escobar was met Conjurer goed voor de snelste tijd in de barrage. Daarmee liep de Spanjaard wel vier strafpunten op met de Coronado-ruin en moest hij Hecart voor laten gaan. De derde plek in de barrage was voor Moftah Al Dhaheri met Al Yamamah. De ruiter uit de Verenigde Arabische Emiraten kreeg eveneens vier strafpunten in de barrage met de Baloubet du Rouet-dochter, maar was met 39,44 seconden een stuk langzamer dan Escobar.

Grand Prix

Voor de barrage van de Grand Prix mochten dertien combinaties terugkomen. Drie van hen bleven nog een keer foutloos en Hecart was met de Dollar Dela Pierre-ruin goed voor de snelste rit. Het Franse duo kwam in 52,60 seconden aan de finish. De Saoediër Almobty had de Landos-dochter Zypern gezadeld voor deze rubriek en stuurde de merrie in 54,31 seconden over de eindstreep, waarmee hij tweede werd. De derde plaats was voor Khalid Hilal Al Khatri met Awal BDF uit Bahrein. Het duo was met 56,96 seconden een stuk langzamer dan Almobty, maar bleef wel foutloos.

Snelste tijden

De twee snelste tijden in de barrage van deze rubriek waren van Abdullah Mohd Al Marri uit de Verenigde Arabische Emiraten en de Spaanse ruiter Luis Jesus Escobar. Al Marri zat in het zadel van Sama Dubai FBH en kreeg vier strafpunten met de Stakkato-dochter. Escobar kreeg eveneens vier strafpunten met  Pour le Poussage (v. Polytraum), maar was met 52,41 seconden te langzaam om de 50,04 seconden van Al Marri te kunnen kloppen.

Klik hier voor alle uitslagen van de rubriek over 1,45m
Klik hier voor alle resultaten in de Grand Prix

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.