Ga naar hoofdinhoud

Afgetekende zege voor Kirsten Brouwer en Sultan des Paluds

Kirsten Brouwer met Sultan des Paluds. Foto: Jessica Pijlman
De Prix St. Georges op het Nederlands kampioenschap is unaniem en onomstreden gewonnen door Kirsten Brouwer en Sultan des Paluds. Met 76,324% bouwde de amazone een voorsprong van twee procent op op de nummer twee, Daniëlle Heijkoop met de Gribaldi-dochter Daula II. De top drie wordt compleet gemaakt door Patrick van der Meer met President's First Apple.

De kleine, maar opvallend bewegende Soliman-zoon van Kirsten Brouwer excelleerde in de drafonderdelen en toonde onder meer prachtige verruimingen, waarvoor zelfs een negen werd genoteerd. Maar ook in het stap- en galopgedeelte liet de amazone nergens steekjes vallen en werd door alle drie de juryleden unaniem aan kop geplaatst.

Routiniers scoren

Daniëlle Heijkoop met Daula II. Foto: Jessica Pijlman

Daniëlle Heijkoop kwam met haar fijn dravende Daula II uit op 74,314% en neemt daarmee de zilveren positie in. De merrie scoorde vooral op de correct uitgevoerde zijgangen in draf en galop. Met 73,922% volgt Patrick van der Meer op kleine afstand op plaats drie. De ruiter stuurde de imponerende Vivaldi-zoon als altijd geroutineerd door de ring.

Hoog niveau

Met tien combinaties die een score van 70% of hoger noteerden, ligt het niveau in de Lichte Tour-groep hoog. De top vijf wordt compleet gemaakt door Marlies van Baalen en de imposante Totilas-zoon Go Legend met 73,039% op vier en Lynne Maas met Fantastique (v. Vivaldi) met 72,598% op vijf. Van Baalen verloor vooral punten op het stapgedeelte, waar dikke onvoldoendes voor werden genoteerd.

De beste zes combinaties mogen de finale rijden.

Uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.