Afstuderende Fabiënne Roelofsen naar overwinning

Dominique Roelofsen met Alonso 3 Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Tot vorig jaar bracht Fabiënnes zus Dominique de Casco-zoon Alonso 3 succesvol uit op 1,60 meter-niveau. Sinds dit jaar heeft Dominique de teugels overgedragen aan Fabiënne. Begin dit jaar bemachtigde dit duo al een tweede plaats op Baden Classics. Vandaag in Tubbergen was Fabiënne Roelofsen iedereen te snel af in de Medium Tour en greep de overwinning.

Geen enkele ruiter kon tippen aan de snelle tijd van 69,02 seconden die Roelofsen neerzette met Alonso 3. Vooraf gaf Fabiënne al bij Sport in Twente aan zich te verheugen op het concours in Tubbergen. De amazone momenteel druk met haar studie bedrijfseconomie aan de Hoogeschool Windesheim in Zwolle. Ze heeft het paardrijden nu beperkt tot de avonduren en de weekenden om zich zo volledig te kunnen concentreren op haar studie.

Nederlands feestje verpest

De Duitse Jana Wargers wist in de rubriek over 1,40 meter een stokje te steken voor een Nederlandse top zes. Met de negenjarige merrie (v. Coriano) zette ze de één na snelste tijd neer van 69,79% seconden.

Top vijf

Gert-Jan Bruggink stuurde Bas 14 (v. Cartano) in 70,88 seconden foutloos over de finishlijn. Op bijna 1,5 seconde afstand volgde Daan van Geel op plaats vier. Hij zadelde voor deze rubriek de Air Jordan Z-zoon Escobar. De hengst werd tot vorig jaar uitgebracht door Daans vrouw Mareille. Angelique Hoorn maakte de top vijf compleet met de achtjarige merrie Evergo (v. Carthino Z).

Interview


Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.