Alex van Silfhout traint Morgan Barbançon Exclusief

Morgan Barbançon met Sir Donnerhall II. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na eerder bij Anky van Grunsven, Andreas Helgstrand, Ton de Ridder en opnieuw bij Helgstrand te hebben getraind, heeft Morgan Barbançon nu weer een Nederlandse trainer. Dat is Alex van Silfhout. Hij traint de Spaanse amazone inmiddels een paar maanden. 

De in Nederland gevestigde Morgan Barbançon reist twee keer per week met haar Grand Prix-paarden naar Alex van Silfhout in Lunteren. Naast de hengst Sir Donnerhall II (Sandro Hit x Donnerhall) is dat de KWPN’er Bolero (Johnson x Vincent), die eerder in de Grand Prix U25 werd uitgebracht door zusje Alexandra Barbançon.

Rek in scores

Alex van Silfhout trainde Barbançon op Indoor Brabant, wat na Neumünster het tweede concours was waar hij zijn nieuwe pupil bijstond. “Het gaat heel goed maar het is nog een beetje aftasten waar winst te behalen valt en wat de beste voorbereiding is om de ring in te gaan”, vertelt Van Silfhout. “Ik denk zeker dat er mogelijkheden zijn en er nog rek in zit, dat valt nu al terug te zien in de scores.”

Klaarmaken voor Grand Prix

Morgan Barbançon bracht Bolero nog niet uit in de sport. “We zijn hem aan het klaarmaken voor de Grand Prix en het gaat de goede kant op”, legt Van Silfhout uit.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.