Amazone ernstig gewond bij invlechten na inklappen krukje

De Duitse Grand Prix amazone Katharina Birkenholz is bij een ongeluk op stal ernstig gewond geraakt. Tijdens een concours begin april was ze haar paard aan het invlechten. Het krukje waar ze op stond klapte onverwacht in elkaar waarna de amazone op haar rug viel. Ze brak daarbij drie wervels en is minimaal zes maanden uit de running zo meldt Eurodressage vandaag.

De amazone is geopereerd en gestabiliseerd. De pinnen mogen er over ruim vier maanden weer uit waarna Katharina weer kan gaan rijden. Haar Oldenburgs gefokte troef Fifth Avenue (v. Florencio) is momenteel ondergebracht bij haar trainer Uwe Schwanz. Hij brengt Fifth Avenue uit op Grand Prix niveau.

Bron: Eurodressage

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.