Ga naar hoofdinhoud

Amerikanen winnen Nations Cup voor eigen publiek

Todd Minikus, hier met Quality Girl Foto: Amy Dragoo / www.arnd.nl
Het Amerikaanse team heeft op magistrale wijze voor eigen publiek de FEI Nations Cup wedstrijd op het Winter Equestrian Festival in Wellington gewonnen. McLain Ward hoefde als laatste starter in beide manches niet de piste in te rijden, omdat zijn teamgenoten de klus al klaarden. 

De toon werd al gezet in de eerste omloop, waarin alleen het Amerikaanse team drie foutloze rondes wist te rijden. Todd Minikus en Babalou 41, Candice King metde ervaren Kannan-dochter Kismet 50 en Margie Engle in het zadel van Royce raakten geen balk aan. Venezuela bleef na de eerste omloop met vier strafpunten nog een beetje in de buurt van Amerika.

In de tweede manche werden beduidend meer fouten gemaakt. Amerikaan Todd Minikus wist echter opnieuw foutloos te blijven en legde daarmee de basis voor de eindoverwinning van zijn land. Candice King en Margie Engle reden allebei een balk naar beneden en brachten de eindstand voor Amerika op 8 strafpunten.

Canada, met grootheden als Eric Lamaze en Ian Millar aan boord van het team, werd uiteindelijk tweede met een eindtotaal van 12 strafpunten. Het Ierse team, de winnaar van de eerste Nations Cup van dit jaar, werd dit keer derde met 16 strafpunten. Venezuela kon ondanks een tweede foutloze ronde van Pablo Barrios en Zara Leandra de tweede plaats niet vasthouden Het team werd uiteindelijk vierde met een totaal van 20 strafpunten.

Klik hier voor de foto’s en de volledige uitslag.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.