André Thieme wint de 1 miljoen dollar GP Saugerties

Andre Thieme met Conthendrix Foto: Shannon Brinkman / www.arnd.nl

Terwijl op Spruce Meadows Philipp Weishaupt zegevierde in de 5*-Grand Prix van Calgary, was in Saugerties zijn landgenoot André Thieme uiterst succesvol. Met zijn Holsteiner Conthendrix was Thieme de enige die zonder hindernisfouten het loodzware 5*-parcours wist te overwinnen en 330.000 dollar opstreek. Sharn Wordley werd tweede op Barnetta en de voor Israël rijdende Daniel Bluman en Ladriano werden derde.

In het veld van 41 deelnemers kon alleen André Thieme met de Contendro-zoon Conthendrix alle balken in de lepels houden van het loodzware parcours van Martin Otto. Ook de tijd bleek scherprechter.

Lomp zwaar

Thieme zei dan ook na afloop: “In de laatste twee Grand Prix’ die ik hier reed, waren er telkens veel foutlozen voor de barrage en kon ik niet winnen omdat het erg hard ging. Nu hoopte ik dat het zwaar werd en toen we het parcours liepen waren we het er allemaal over eens dat het echt zwaar was! Ik hoopte zelfs dat er een paar hindernissen verlaagd zouden worden – zo zwaar.”

Tijdfout

Met een tijdfout kwam André Thieme over de finish en niemand kon een beter resultaat neerzetten. Zowel Sharn Wordley met de Baloubet du Rouet-dochter Barnetta als Daniel Bluman met Ladriano (v. Lawito) kregen beiden een balk en werden tweede en derde. Iets langzamer was de Britse Amanda Derbyshire, zij werd vierde op negenjarige Luidam-merrie Luibanta BH.

KWPN’er Eddie Blue

Ook Catherine Tyree kreeg balk met Enjoy Louis (v. Coriano) en een tijdfout en werd vijfde. Met hetzelfde resultaat werd Devin Ryan op de KWPN’er Eddie Blue zesde. De achtjarige Zirocco Blue-zoon is een fokproduct van J. Honcoop.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Chronofhorse.com

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.