Andreas Dibowski start niet in Badminton

Andreas Dibowski met Butts Leon

Dibowski met Butts Leon Foto De Paardenkrant

Eventingruiter Andreas Dibowski heeft zijn plannen veranderd. De Duitser zou met zijn eerste paard FRH Butts Avedon in het CCI4* van badminton van start gaan, maar hij ziet er van af. Zijn drukke programma, ook als bondscoach van de Poolse eventingruiters hebben hem tot het besluit gebracht. Naast Dibowski en eerder Tim Lips hebben nog drie top 20 ruiters afgezegd voor Badminton.

Op zijn Facebook-pagina legt de de Olympiade ruiter zijn beslissing uit: “Twee weken voor Badminton ben ik met mijn Poolse eventingruiters in Sopot. En de zwarte (Butts Avadon) heeft al goed gepresteerd in het voorseizoen dat op mijn eerder beslissing terug kom en niet naar Engeland reis.”

Titel verdedigen

Met Butts Avadon werd Andreas Dibowski dit voorjaar zesde in de 2* van Luhmühlen en twaalfde in de 2* van Radolfzell. Dibowski wil zich met de zoon van Heraldik richten op de Nations Cup wedstrijd in Strzegom en zijn titel verdedigen in de 4*-wedstrijd in Luhmühlen.

Meer top 20 ruiters

Naast Tim Lips, die vorige week zich afmeldde met Bayro voor Badminton, zijn er nog drie andere top 20 ruiters die zich voor de zware wedstrijd in Engeland zich terugtrokken. De Canadese Rebecca Howard met Riddle Master, Bill Levitt uit Australië met Alexander NJ en ook Emilie Chandler zal haar thuiswedstrijd niet rijden met Coopers Law.

Bron St.Georg/Horse and Hound

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.