Ga naar hoofdinhoud

Andrew Hoy’s Rutherglen verder als schoolmaster

Andrew Hoy en Rutherglen in AkenFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Andrew Hoy's viersterren paard Rutherglen (v. Ramires) zet zijn carrière voort als schoolmaster. Hoy die de vijftienjarige Hannoveraan al vanaf zijn vierde op stal heeft, moest lang nadenken over de beslissing. Het paard is nog te jong voor pensioen, maar wordt te oud voor de topsport. Nu is zijn leerlinge Isabel Finemore de nieuwe amazone van het paard.

De in Engeland woonachtige Australiër was zeer succesvol met Rutherglen. Als zesjarige liep het paard zijn eerste 1* en klom snel op naar het hoogste niveau. De Spelen in Londen was een van de hoogtepunten uit de carrière van de Hannoveraan. Als negenjarige liep hij onder Hoy naar de dertiende plaats.

Dressuurrecord van -8 (92%)

Het paar liep drie keer de 4* van Burghley en Luhmühlen, twee keer Badminton en een keer Lexington. Hoy en Rutherglen stonden bekend om hun hoge dressuurscores. Ze hebben het Australische record en schreven geschiedenis toen ze in Keysoe maar liefst 92% kregen, wat omgerekend -8 punten was. Ze kregen zes keer de 10. Met een derde plaats in de 3* van Millstreet het afgelopen jaar werd de internationale carrière van Rutherglen afgesloten.

Zesde bij debuut

Hoy’s leerlinge Isabel Finemore heeft haar debuutwedstrijd met Rutherglen gehad. Vorige week werd ze op de Lincolnshire Horse Trials zesde op hun dressuurscore van 31.8.

Bron Horse and Hound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.