Ankum: weerzien met Bundeskampioenen en kampioenshengsten

Lissaro van de Helle in 2010 op het WK jonge dressuurpaarden.

Op de terreinen van de familie Kasselmann in Ankum is dit weekend een nationaal dressuurconcours waar het een weerzien is van ‘oude’ bekenden. In de eerste rubrieken won onder meer Bundeschampionaatwinnaar van 2013 Flamboyant onder Niklaas Feilzer. Ook was WK-finalist en drievoudig Bundeschampionaatwinnaar Lissaro van de Helle terug in de ring met zijn nieuwe amazone Valentina Pistner.

In de Lichte Tour domineerde de stalruiter van Isabell Werth, Niklaas Feilzer. Met de negenjarige Fidertanz-zoon Flamboyant won hij de Prix St.Georges en de Inter I. De Oldenburger was in 2013 winnaar van het Bundeschampionat voor vijfjarige dressuurpaarden.

Lissaro van de Helle

In augustus werd drievoudig Bundeschampionaatwinnaar Lissaro van de Helle verkocht aan de familie Pistner. De hengst van de Belg Paul Maïs stond ter dekking op Landgestüt Celle. Onder Claudia Rüscher was de zoon van Lissabon bijna niet te kloppen en pakte drie maal de titel op de kampioenschappen in Warendorf en won zilver op het WK in Verden bij de vijfjarigen. In Ankum debuteerde Lissaro onder Valentina Pistner in de proeven voor junioren en young riders.

Follow Me

De Oldenburger kampioen van 2012 Follow Me was het beste paard in de M-proef voor jonge paarden. De zoon van Fürstenball van Dressurpferde Leistungszentrum Lodbergen werd door Therese Nilshagen naar een 7,8 gemiddeld gereden. Zijn stalgenoot, de in Hannover gekeurde Best for Me (v. Bretton Woods), won de klasse A.

Roth en Rubin Action

De Grand Prix en de Special gingen naar Stella-Charlott Roth met haar Rubin Action. De zoon van Rohdiamant is de volle broer van de nummer 1 van de HTR-rankings Rubin Royal OLD en Romanov die onder Hans Peter Minderhoud in de Grand Prix loopt. Roth versloeg in beide proeven gastvrouw Bianca Kasselmann met haar paarden Lollipop (v. Lord Sinclair) en Wish Wonders (v. Welt Hit I).

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/St. Georg

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.