Ga naar hoofdinhoud

Anky van Grunsven: ‘Soms niet eens tijd om te eten’

Anky van Grunsven is dit jaar voor de tweede keer voorzitter van Indoor Brabant. In een groot interview met het Brabants Dagblad vertelt de drievoudig olympisch kampioene dressuur dat ze een ding heeft geleerd in haar eerste jaar als voorzitter: niet overal 'ja' op zeggen. "Ik had soms niet eens tijd om te eten", zegt Van Grunsven. "Dat is toch eigenlijk te gek?"

Het paardensportevenement in de Brabanthallen begint komende donderdag en Anky van Grunsven kijkt er naar uit. “Het is de 50ste editie, dus het moet iets speciaals worden. We hebben de wedstrijd voor oud-winnaars op donderdag en het afscheid van Parzival op zaterdag. En daarnaast is er natuurlijk de topsport met op zaterdag de kür op muziek en op zondag de Grand Prix Rolex.”

Beste dressuurruiter

Vanwege het jubileum is er ook een Facebookverkiezing voor de beste springruiter en de beste dressuurruiter uit vijftig jaar Indoor Brabant gehouden. De winnaars daarvan worden tijdens het evenement bekend gemaakt. Bij het sluiten van de verkiezing, vorige week, stond Van Grunsven al ver bovenaan.

‘Mijn evenement’

“Of ik daardoor verrast ben?”, zegt Anky, “Nee, eigenlijk niet. Om eerlijk te zijn: ik zou het zelfs heel teleurstellend vinden als ik niet gekozen ben. Niemand heeft op Indoor Brabant vaker gewonnen dan ik. Het is toch een beetje mijn evenement.”

Gezicht van Indoor Brabant

Dat is ook de reden dat Anky van Grunsven ‘ja’ zei om voorzitter te worden van Indoor Brabant. Ze weet wat van haar verwacht wordt. “Ik moet het gezicht zijn van Indoor Brabant. Zo voel ik me ook. Ik hoef niet zo nodig de voorzitter te zijn die hier alles bepaalt, maar ik kan wel de uitstraling naar buiten toe zijn.”

Laatste wedstrijd

Het al meer dan vier jaar geleden dat de inmiddels 49-jarige paardensportdiva haar laatste dressuurwedstrijd reed. “Wanneer dat was? Poeh, dan moet ik zelf nog goed nadenken. Ja, dat moet de olympische wedstrijd in Londen geweest zijn. Daarna ben ik nooit meer in wedstrijdverband de ring in geweest.”

Niet gestopt

Toch heeft Van Grunsven nooit afscheid genomen. Fel: “Ik ben ook niet gestopt, hè. Het zou best kunnen dat ik in de toekomst weer dressuurwedstrijden ga rijden als ik een goed paard tot mijn beschikking heb. Dat weet ik echt nog niet. Maar op dit moment mis ik de wedstrijden minder dan ik gedacht had.”

Lees het volledige artikel in het Brabants Dagblad op Blendle.

Bron: Brabants Dagblad

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.