Anky vergelijkt Harrie Smolders met Verstappen en Dumoulin

In haar laatste column in De Telegraaf schrijft Anky van Grunsven over boegbeelden die een sport kunnen maken. “Kijk maar eens hoe warm de natie draait voor atleten als Tom Dumoulin en Max Verstappen.” In dat rijtje plaatst de vrouw die dressuursport in Nederland deed leven ook Harrie Smolders: “Hij heeft ook de potentie om zijn sport voor langere tijd te dragen.”

“Harrie heeft altijd handelspaarden gereden, maar tegenwoordig heeft hij de beschikking over twee paarden, Don en Emerald, die niet verkocht gaan worden. Je ziet wat dat hem oplevert: hij kan langer toewerken naar de perfecte afstemming met zijn paarden en daardoor is hij wedstrijden gaan winnen.”

‘Nog veel van hem horen’

“Met zijn ervaring kan Harrie in de nabije toekomst ook mooie titeltoernooien winnen. Hij was al tweede op het EK 2017. Natuurlijk moeten zijn paarden gezond blijven en dat blijft in sport een onzekere factor. Maar lukt dat, dan kunnen we nog veel van hem horen.”

Lees de gehele column hier en hier via Blendle.com

Bron: Telegraaf

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Anky vergelijkt Harrie Smolders met Verstappen en Dumoulin
  1. 1

    Paardensport zal nooit populair worden zolang het louter en alleen een sport voor de elite is geworden met de kosten die er vandaag de dag mee gepaard gaan.
    Organisatoren van concoursen doen dat voor het grootste deel om er geld aan over te houden, niet voor de sport.

    De Peelbergen is de overtreffende trap in dat spel van ruiters & eigenaren plukken.