Ga naar hoofdinhoud

Anky vraagt Pieter van den Hoogenband om advies

In haar column in De Telegraaf schreef Anky van Grunsven dat de twijfels over haar besluit om naar de Spelen te gaan, zijn verdwenen. "Geen mitsen en maren meer. Ik ga in Londen met Salinero nog één keer alles geven." Ze belde Pieter van den Hoogenband, drievoudig olympisch kampioen in Sydney en Athene. "Hij behaalde ook twee keer goud op de 100 meter achter elkaar, om vervolgens op zijn laatste Spelen in Peking ‘slechts’ vijfde te worden. Ik wilde van hem weten hoe hij dat ervaren had. Want laat ik daar duidelijk in zijn: ik ga mee voor het team. Ik heb geen titelaspiraties, zoals de voorgaande drie keren", aldus Anky.

“Maar Pieter reageerde heel primair. Hij zei gelijk: ‘Gaan!’ Het is en blijft een uniek evenement. Hij vroeg of ik er nog steeds plezier in had. Zeker. Hij vond het daarnaast belangrijk dat ik op basis van mijn eigen kwaliteiten ging, dat ik niet een talent in de weg zat. Dat is niet het geval. En hij vond het essentieel dat ik er alles aan gedaan had. Nou, dat kan ik ook beamen. Ik heb hard gewerkt om mijzelf en Salinero nog éénmaal naar dit niveau te werken. Dus bij deze, Pieter bedankt voor je advies en fijn je weer eens gesproken te hebben!”

“Binnen en buiten de ring waren er omstandigheden die het gemakkelijker maakten de beslissing te nemen. De reacties van het publiek tijdens het NK in Hoofddorp en Rotterdam hadden daar zeker mee te maken.  Het enthousiasme voor Sallie en mij en de vele positieve telefoontjes, mails en brieven die we daarna kregen om toch mee te doen aan de Spelen, hebben mijn olympische prikkel zeker gestimuleerd”, schrijft Anky van Grunsven verder in haar column. Ze laat weten veel zin te hebben in de komende weken die toch weer spannend zullen zijn.

Klik hier voor de volledige column

Bron: Horses

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.