Anne Meulendijks oppermachtig in kür Le Mans, Zweistra derde

Anne Meulendijks en MDH Avanti N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Anne Meulendijks en MDH Avanti N.O.P. (v. United) verpletterden de concurrentie in Le Mans vanmiddag, met een score van 76,705% in hun eerste internationale Kür op muziek bij de senioren. De tweede plaats was met een score van 73,585% voor de Brit Michael Eilberg met de achtienjarige Marakov (v. Rufs). Derde werd de Nederlandse amazone Thamar Zweistra met Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson) in 72,745%.

Meulendijks werd door de vijfkoppige jury unaniem bovenaan geplaatst en kreeg van het Hongaarse jurylid bij B zelfs 78,750% toebedeeld. De Nederlandse beleeft een droomdebuut op het internationale podium met de 13-jarige Avanti, die sinds vorig jaar de status Nederlands Olympisch Paard kreeg, nog zonder ooit internationaal op het hoogste niveau geacteerd te hebben. Donderdag won het duo ook al de Grand Prix van het driesterren concours in Frankrijk.

Vierde werd de Zwitserse Charlotte Lenherr met Darko of De Niro ZS CH (v. De Niro) in 71,575%. De vijfde plaats was voor Tommie Visser en Variohippique’s Vingino (v. Polansky) met 71,065%.

 

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.