Ga naar hoofdinhoud

Annemarie Brouwer dient klacht in tegen KNHS-afgevaardigde

Exclusief
Annemarie Brouwer en Fifty Fifty (v. Vivaldi) op de regiokampioenschappen in Harmelen - Foto: Facebook Annemarie Brouwer-Dijkstra
Annemarie Brouwer-Dijkstra vertelt een klacht te hebben ingediend tegen Cor Merkus, KNHS afgevaardigde in de regio Utrecht. Ze deed dat omdat ze door omstandigheden niet goed kon losrijden voor het regiokampioenschap in de klasse ZZ-Licht en er vervolgens door Merkus van werd beticht dat ze haar paard Fifty Fifty (v. Vivaldi) te rond losreed. 

Het zit Brouwer hoog. Op de eerste dag van de regiokampioenschappen in Utrecht kon ze nauwelijks losrijden en Fifty Fifty was daardoor in de proef veel te fris. Daardoor slopen er fouten in de proef en dat zorgde voor een score van ‘slechts’ 62,5 procent. Dat terwijl de Vivaldi-zoon in de selecties scores boven de 70 procent liep.

In de wedstrijdring

Annemarie Brouwer stond met Fifty Fifty als eerste starter op de startlijst in Harmelen. “Ik zat er zo’n 35 minuten van tevoren op en werd na een paar rondjes in de losrijdbaan verzocht om even in de wedstrijdring te stappen omdat ze de losrijdbaan wilden slepen. Dat slepen duurde veel langer dan de afgesproken vijf minuten en ondertussen stapte ik al tien a vijftien minuten in de wedstrijdring.”

Draven

Met nog twintig minuten tot de geplande starttijd wilde Brouwer toch eens aan draven toekomen. “Daar werd ik direct op aangesproken door de KNHS afgevaardigde Merkus. Draven was niet toegestaan in de wedstrijdring. Ik heb toen uitgelegd dat ik toch wát moest omdat ik bijna m’n proef moest rijden en nog steeds niet echt had kunnen losrijden. Heel snel daarna kon ik weer terug naar de losrijdbaan.”

Te rond

Brouwer was nog geen twee rondjes aan het galopperen op de frisse Fifty Fifty – die zichzelf nog extra opnaaide omdat de stalkat in Harmelen door de bak vloog –  toen ze weer aan de kant werd gezet door Merkus. “Hij sprak me er op aan dat mijn paard te rond liep. Dat klopte ook, maar ik kon er niks aan doen omdat hij zich door de frisheid helemaal opkrulde.  Ik had nul contact en trok hem ook zeker niet naar beneden.”

Klacht

Voor Brouwer was de maat vol. Ze diende een klacht in bij de KNHS. “Ik vind het heel vervelend dat we zo het kampioenschap hebben misgelopen. Door de slechte score op de eerste dag, zat er slechts een derde plaats in. Dat terwijl we alle selecties hebben gewonnen. Daarbij wil ik mijn paarden ook verkopen en een goede plaatsing op een kampioenschap helpt daarbij.”

Zondag, de tweede dag van het kampioenschap, kwam er een speciale commissie kijken naar het losrijden van Brouwer. Zij zagen niets bijzonders. “Ik rijd al vijftig jaar en heb nog nooit een reprimande gehad. Dat een man me zo dwarszat op die eerste dag vind ik klachtwaardig.”

KNHS: Geen klacht ontvangen

Charlotte Gunnink, woordvoerder van de KNHS, zegt nog geen klacht ontvangen te hebben. “Wij hebben hier nog geen formele klacht liggen van mevrouw Brouwer. Klachten moeten via een bepaald e-mailadres worden gemeld. Het kan zijn dat de klacht er al wel is, maar dan niet bij de juiste afdeling terecht is gekomen.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

8 reacties op “Annemarie Brouwer dient klacht in tegen KNHS-afgevaardigde

  • Jack

    Wat een geemmer. Mevrouw kan eens niet winnen omdat er gelukkig eens toezicht gehouden wordt op happy atleets. En om nou gelijk maar te suggeren dat ze nu haar paard niet goed zou kunnen verkopen omdat hij niet goed genoeg heeft gepresteerd is ook kort door de bocht.
    Nee er zijn meer mensen die de selectie boven de 70% hebben gereden. De beste hebben gewonnen. Successen uit het verleden wil niet zeggen dat je automatisch door kan gaan als kampioen. In andere klasse zijn ook veel teleurgestelde deelnemers maar die gooien het ook niet in de media. Volgende keer gewoon eerder erop en op tijd en eerlijk losrijden. Verbeter de wereld maar begin bij jezelf. Succes.

  • Bertine

    Beste Jack,

    Toch het artikel maar eens goed lezen, voor je gaat emmeren.

    De reactie uit Ermelo vind ik overigens typerend. Alle commentaar listig ontwijken, tot het partijstandpunt is bepaald. Ik wens mevrouw Brouwer veel sterkte.

  • Frans Berings

    Te rond of te diep (achter het bit)?
    Dit gaat in ieder geval niet samen!

  • Jeanine de rooii

    Dit is typisch de heer merkus altijd iedereen dwarsbomen en tegenwerken. Als je een keer een fout krijgt op het voor terrein ben je volgens hem aan het baricareren. Hij zoekt altijd iets. Moet snel wat aan gedaan worden.

  • H. Hegeman

    Het is jammer dat de KNHS-afgevaardigde er niet voor heeft gezorgd dat het terrein TIJDIG voor de wedstrijd gereed was. Daar heeft hij ook toezicht op te houden. Wellicht kan Annemarie Brouwer dit ook meenemen in haar klacht. Nu was de ruiter (wellicht ruiters) in het nadeel door een fout van de organisatie waarop de afgevaardigde eerder had moeten anticiperen!

  • Debby

    Waarom doen deze mensen mee met de regio kampioenschappen in Utrecht terwijl ze in Brabant (dacht ik) gestald zijn en wonen? Kunnen we daar geen klacht over indienen? Dat lijkt er op dat de dames Brouwer maar lid blijven van de Voornruiters zodat ze mee kunnen doen in Utrecht, waar vergeleken met de andere provincies veel minder concurrentie is. Kunnen we daar geen klacht over indienen?

  • Alvera

    Het is goed dat de KHNS afgevaardigde oplet want er gebeuren teveel dingen op het voorterrein die niet door de beugel kunnen.

  • AvdH

    Waar gaat het naar toe in de paardensport? Juryleden moeten een integeriteitsverklaring tekenen, maar ruiters, amazones en menners mogen in de media wel met namen van officials strooien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.